Bruger:Jeppe Trolle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

1969-

Dansk studenterpolitiker fra 1993-2003

Medlem af konsistorium på RUC for Studenterrådet i en årrække. Forkæmper for en række traditionelle "RUC-dyder": Problemorienteret projektarbejde, interaktiv eksemplarisk indlæring, tværfaglighed og gruppearbejde, samt studentermedindflydelse og universitetsdemokrati.

Medlem af Danske studerendes Fællesråds (Danske Studerendes Fællesråd's) ledelse i flere omgange, bl.a. som uddannelsespolitisk sekretær, og levevilkårspolitisk sekretær.

Var med til at gennemtvinge en mindre korrektion af 1993 universitetsloven, hvor det bl.a. lykkedes at få indført studenterrepræsentation i intitutbestyrelser og studenternæstformænd i studienævn.

Var med til at forhindre/forhale den afdemokratisering af universiteterne, der genneførtes af et SKV-flertal i Folketinget med universitetsloven af 2003. DSF-udpeget medlem af undervisningsministerens SU-råd, og af forretningsudvalget for styregruppen vedrørende en grundlovsdebat.

Folketingskandidat for Det Radikale Venstre i Østre storkreds (2005) og Køge/Lejre-kredsen (fra 2007). Medlem af partiets Hovedbestyrelse og Uddannelsesudvalg, og aktiv i Miljøudvalget. Aktiv fortaler for akademisk frihed og uafhængighed for forskning og universiteter.

Uddannet cand.scient.soc. fra RUC (2006) i Filosofi/Videnskabsteori og Offentlig administration (Forvaltning).