Bruger:Ruppin/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Aula[redigér | rediger kildetekst]

Aula bliver en it-løsning, der fra 2019 skal bruges kommunikation mellem skole/dagtilbud og hjem i alle landets folkeskoler og i dagtilbud i 93 kommuner.

Aula-projektet blev besluttet i regi af det såkaldte Brugerportalsinitiativ, der udsprang af Folkeskolereformen. På folkeskoleområdet skal Aula supplere de såkaldte læringsplatforme, som skal indeholde informationer om fx læreplaner. Aula vil erstatte SkoleIntra og give elever, pædagogisk personale og forældre adgang til informationer fra skolen og dagtilbud,

Aula kommer i drift i skolerne efter sommerferien 2019. I løbet af efteråret 2019 vil de første dagtilbud kunne tage løsningen i brug og implementeringen på dagtilbudsområdet vil være færdig ved sommerferien 2020.

Det er kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der står for udbud og projektledelse af løsningen, mens it-virksomheden Netcompany skal udvikle Aula, da de vandt udbuddet som fandt sted i første halvår af 2017. Aula vil blive bygget på den eksisterende løsning Frog, som blandt andet har stor udbredelse i England og Malaysia, men vil blive tilpasset danske forhold.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Om brugerportalsinitiativet på KLs hjemmeside