Netcompany

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Netcompany
Netcompany headquarters.jpg
Netcompanys hovedkvarter i København.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Handlet som Nasdaq Copenhagen: NETC
Branche IT
Grundlagt 2000; 21 år siden (2000)
Grundlægger André Rogaczewski, Claus Jørgensen, Carsten Gomard
Hovedsæde København
Nøglepersoner

André Rogaczewski (CEO) Claus Jørgensen (COO)

Thomas Johansen (CFO)
Produkter IT rådgivning, udvikling, implementering, change management, vedligehold og drift.
Organisation
Antal ansatte
3500+
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 14814833 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/14814833 Rediger på Wikidata

Netcompany er et dansk børsnoteret IT-selskab med hovedsæde i København. Siden grundlæggelsen i 2000 er selskabet vokset både på hjemmemarkedet og internationalt og har i dag 10 kontorer fordelt i 6 lande.

Ved juni 2019 har Netcompany mere end 2000 ansatte i selskabets kontorer i Danmark, England, Norge, Holland, Polen og Vietnam.

Selskabet leverer end-to-end IT services fra rådgivning og udvikling til implementering og drift til en kundebase bestående af store og mellemstore Nordeuropæiske virksomheder fra forskellige industrier i de private og offentlige sektorer.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Selskabet blev grundlagt i 2000 af André Rogaczewski (CEO), Claus Jørgensen (COO) og Carsten Gomard.

I 2005 ekspanderede selskabet til Polen med åbning af et kontor i Warszawa.

Netcompany var privatejet indtil 2006, hvor den danske kapitalfond Axcel opkøbte majoriteten af selskabets aktier. I begyndelsen af 2011 tilbagekøbte grundlæggerne aktierne fra Axcel [1].

I december 2015 opkøbte den norske kapitalfond FSN Capital lige over halvdelen af selskabet. Ifølge Dagbladet Børsen var salgsprisen 1,1 millarder danske kroner [2].

Det nye ejerskab og kapitalindskuddet signalerede begyndelsen på selskabets nordeuropæiske ekspansion, først med opkøbet af det norske IT-selskab Mesan AS i Oslo, som på daværende tidspunkt havde omtrent 150 ansatte [3].

I januar 2017 rundede selskabet 1000 ansatte, og blev dermed den første nystartede danske virksomhed i 20 år til at opnå dette[4].

I oktober 2017 foretog Netcompany sit andet opkøb – denne gang af britiske Hunter Macdonald [5]. Selskabet der netop var blevet kåret til Storbritanniens hurtigst voksende IT Services selskab havde på dette tidspunkt 250 ansatte (hvoraf 100 var placeret i selskabets to kontorer i Vietnam).

D. 7 juni 2018 bød Nasdaq Copenhagen Netcompany Group A/S velkommen på fondsbørsen [6].

I det efterfølgende forår i 2019 opkøbte Netcompany det Hollandske IT-selskab Qdelft, som lå i byen Delft med en stab på ca. 100 ansatte [7].

Ydelser[redigér | rediger kildetekst]

Netcompanys portefølje af ydelser strækker sig over IT rådgivning, udvikling og implementering til change management, vedligehold og drift.

Størstedelen af selskabets forretning er baseret på løsninger indenfor digitale platforme, kernesystemer og infrastruktur-ydelser. Derudover beskæftiger selskabet sig i stigende grad med løsninger indenfor fremspirende felter som Blockchain, Business intelligence og Machine learning med projekter for blandt andre Københavns Lufthavne og Styrelsen for IT og Læring.

Selskabets kundeportefølje består overordnet set af et 50/50 mix af private og offentlige kunder, men det er især i den offentlige sektor at selskabet har fået opmærksomhed for dets løsninger, særligt på hjemmemarkedet i Danmark; i de seneste år er selskabet blevet valgt som leverandør på en række højtprofilerede, samfundskritiske løsninger som fx det nye gældsinddrivelsessystem til Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og den nye kommunikationsplatform til Danmarks skoler Aula, som vil blive brugt af lærere, forældre og elever – i alt mere end 2.3 millioner brugere.

Digital Dogme[redigér | rediger kildetekst]

I april 2018 lancerede Netcompany opkvalificeringsinitiativet Digital Dogme i samarbejde med Danske Bank, TDC og Københavns Lufthavne.[8] Formålet med initiativet er at afhjælpe den stigende mangel på IT-specialister i Danmark ved at opdyrke IT-færdigheder hos medarbejdere uden formel IT-faglig baggrund. I dag er flere end 30 større virksomheder en del af bevægelsen.

Datterselskaber[redigér | rediger kildetekst]

 • Netcompany UK Ltd.
 • Netcompany Norway AS
 • Netcompany Poland Sp. Z o.o.
 • Netcompany Netherlands B.V.
 • Netcompany Vietnam Company Ltd.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Axcel sælger Netcompany Arkiveret 15. juli 2019 hos Wayback Machine http://www.axcel.dk. 17 januar 2011. Hentet 15 juli 2019.
 2. ^ Norsk kapitalfond køber sig ind i guldrandet IT-firma | www.berlingske.dk. 21 december 2015. Hentet 15 juli 2019.
 3. ^ Dansk successelskab køber op i Norge https://www.berlingske.dk 1 november 2016. Hentet d. 15 juli 2019
 4. ^ Fremadstormende IT-firma bryder 20-årig forbandelse: Runder 1.000 medarbejdere www.berlingske.dk. 31 januar 2017. Hentet 15 juli 2019.
 5. ^ Dansk it-komet køber Storbritanniens hurtigst voksende it-virksomhed http://nyheder.tv2.dk. 17 oktober 2017. Hentet 15 juli 2019.
 6. ^ Netcompany går på børsen med markedsværdi på 7,75 mia. kr. https://borsen.dk 7 juni 2019. Hentet 15 juli 2019.
 7. ^ Netcompany køber hollandsk selskab https://finans.dk 13 maj 2019. Hentet 15 juli 2019,
 8. ^ Erhvervsspidser går sammen om at udklække nye IT-talenter https://www.berlingske.dk 10 april 2019. Hentet 15 juli 2019.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.