Bruger:Z33k/Laban

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Laban var en dansk duo bestående af Lecia Jönsson og Ivan Pedersen, der blev dannet i 1981. Laban debuterede i 1982 med kæmpehittet "Hvor ska' vi sove i nat", som er en dansk udgave af den italienske sang "Sarà perché ti amo". Denne ene sang, "Hvor ska' vi sove i nat", har til dato solgt tusinder af eksemplarer, ligesom den er blevet udgivet i flere coverversioner, blandt andet af Diskofil.

Ivan og Lecia gik hver til sit i 1988. Ivan Pedersen har efterfølgende haft en karriere med gruppen Backseat og som soloartist.

Laban har også oplevet internationalt succes og særligt sangen "Love in Siberia" (som var en engelsk version af sangen "Kold som is") banede vej for dette.

Andre hits i Danmark tæller "Jeg Ka' Li' Dig Alligevel", "Helt Perfekt (Det blir man aldrig)" og "Asian Heart" m.fl. Mange af de sange Laban har indspillet er udenlandske sange oversat til dansk (oftest af Ivan Pedersen) bl.a. "Det er hans kys" (It's In his Kiss), men både Ivan Pedersen og Lecia Jönson har også selv bidraget med sange til Labans repertoire.

http://www.bt.dk/kendte/laban-snydt-for-millioner http://politiken.dk/kultur/musik/ECE931096/laban-vi-blev-toerret-for-millioner/

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Opsamlinger[redigér | rediger kildetekst]