Brugercentreret design

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brugercentreret design betyder at man som designer ikke blot skaber løsninger til brugerne, men også i samarbejde med dem. Brugerne bliver involveret aktivt i research-, design- og evalueringsfaserne. Resultatet er målrettede produkter, øget salg og mindsket risiko for at skulle redesigne det endelige produkt.

Metoderne, som går under den fælles betegnelse brugercentreret design, er blandt andre etno-raids, personas, mapping og prototyping. Her er fokus ikke kun rettet mod form og funktionalitet, men også mod hvordan løsningerne tages i brug.

Denne metode betyder også at løsningerne ikke kan baseres på enkeltstående ideer. Det er den tværfaglige arbejdsproces og et solidt metodeapparat, som sikrer den faglige dybde og de innovative idéer. Grundig analyse og brugerinddragelse gør designeren i stand til at målrette selv komplekse designløsninger.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.