Brugerdiskussion:83.92.83.67

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Du kan skrive dit spørgsmål på siden wikipedia:Landsbybrønden. Du kan også skrive på en af de aktive brugeres diskussionssider.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker.

Det er en god ide at finde dig et brugernavn og logge på. Det vil give dig nogle flere muligheder i menuen. Det giver også et bedre overblik for os alle på siden med de seneste ændringer.

Velkommen fra mig :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. maj 2006 kl. 13:46 (CEST)

Københavns befolkningstal og bydele[rediger kildetekst]

Jeg, og de fleste andre, er ikke enige i, at København kan indskrænkes til at handle om Københavns Kommune (en politisk konstruktion, der ikke er det samme som København), og da slet ikke når vi taler om befolkningstallet. For personer, der ønsker viden om København, er det meget ringe ikke at oplyse om, at København med ca. 500.000 indbyggere blot er den indre del af Storkøbenhavn med ca. 1,2 mio. indbyggere. Storbyen København har netop lidt over 1 mio. indbyggere ifølge den internationale målestok for, hvor langt en storby rækker (afstand mellem bebyggelse j.f. grønne arealer o.s.v.). Endnu ringere er det ikke at oplyse om, at Frederiksberg, der set udefra jo blot fremtræder som en central bydel i København, godt nok ikke hører med til Københavns Kommune, men så sandeligt må betragtes som en del af København som storby. Billedet af København som en lille by (Københavns Kommune) med 500.000 indbyggere (flankeret af et nostalgisk Nyhavnsfoto) er ganske enkelt forkert at give en udenforstående, der ønsker facts om storbyen og hovedstaden Købehavn (og personen kan ikke forventes at søge under begrebet Storkøbenhavn for informationer!). De engelske, tyske og franske beskrivelser af København på Wikipedia er da også anderledes grundige og korrekte, hvad det angår. I Danmark sidder der så gudhjælpemig en person, der sletter den slags informationer. Er jeg også blokeret på det grundlag, vorherrebevares! Oplysninger om Øresundsregionen, der inkluderer det østlige Sjælland og den østlige del af Skåne og rummer ca. 2,8 mio. personer, kan jeg forstå, må heller ikke komme med. What's going on?


Du har foretaget en række gentagne ændringer af artiklen København, hvor du dels helt har slettet byens indbyggertal og nævnt Frederiksberg som en bydel.

Du er hjertens velkommen til beskrive, hvordan København sammen med forstæderne udgør Storkøbenhavn. Men bibehold venlist byens indbyggertal, da det er byen København artiklen handler om. Hvis du skrive mere om Storkøbenhavn, så benyt venligst den pågældende artikel om dét emne.

Hvad angår Frederiksberg, så er der på ingen måde tale om en bydel af København. Det var oprindeligt to forskellige byer, men er siden vokset sammen. Det er derfor direkte forkert, at tale om, at Frederiksberg udgør en bydel af København, når der i virkeligheden er tale om to forskellige byer, som i årenes løb er vokset sammen.

Og jeg skal atter en gang anmode dig om at oprette en bruger - det vil gøre livet nemmere for os andre. --|EPO| 18. maj 2006 kl. 16:06 (CEST)