Brugerdiskussion:Imdk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Google maps billede[redigér wikikode]

Du skal lige være opmærksom på at der i allerhøjeste grad er ophavsret på kort fra Google maps. Du kan derfor ikke bruge dem på wikipedia, og det er direkte misvisende at betegne dem som PD. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 12:06 (CET)

Hej Anders W Jakobsen - hvilken rettighed skal jeg da så vælge - har selv siddet og læst dem igennem, og kunne ikke finde en passende. Er ved at rette i den danske artikel omkring 'qibla' og har fået tilladelse af hjemmesiden der anvender denne funktionalitet, til at smide billedet online. Ved at der selv på wikipedia ligger billeder af 'google map', så det må skyldes at jeg ikke ved hvilken rettigheder jeg skal give billedet. Kærlig hilsen -- imdk 27. feb 2008, 12:10 (CET)

Problemet med billedet er at Google Maps består af luftfoto fra forskellige firmaer. Det er de firmaer der har taget billedet, der er i besiddelse af ophavsretten til disse, så derfor kan islam.dk ikke give dig en tilladelse til at bruge billedet, da det ikke er deres i første omgang. Og medmindre du kan få en skriftlig tilladelse til at bruge billedet, fra alle de firmaer som står i (C)-teksten på kortet, findes der ikke et licensvalg, da vi i så fald ikke kan bruge billedet. På den danske wikipedia har vi valgt at følge den danske lov om ophavsret, hvilket betyder at vi ikke kan benytte den "Fair use", som mange af billederne på den engelsksprogede wikipedia benytter. Hvis du finder et dump af Google maps på den danske wikipedia, må du meget gerne sige til, da det så overvejende sandsynlighed er et billede der er overset. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 12:18 (CET)

Tak for det uddybende svar - jeg har desværre lagt billedet op igen (da jeg troet du slettet det pga jeg ikke havet sites godkendelse, sorry) - du må godt slettet det igen :) --imdk 27. feb 2008, 12:22 (CET)

Hvis jeg kan spørge; så har jeg heller ikke mulighed for at link til billeder på eksempelvis den engelsk wikipedia, da de kan være under bestemte rettigheder vi ikke understøtter her i DK? --imdk 27. feb 2008, 12:27 (CET)

Nej, du kan ikke inkludere billeder fra den engelske wikipedia. Men hvis du kan finde et tilsvarende på Commons, kan du bruge det, på samme måde som du ville med et billede der ligger på den danske wikipedia. Jeg vil foreslå dig at lede i kategorien commons:Category:Islam, for at se om der er et passende billede. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 12:32 (CET)
DET MÅ VI DA GODT:} -Man kan vel godt så tage en udskrift fra Google Maps f.eks. eller Kort og Matrikelstyrelsen og så lave en håndtegnet kopi? Dvs. f.eks. et stykke pergamentpapir henover en udskrift derpå tegne nogle gode sorte streger. Også udfylde felterne med farve og skanne det hele.--Lena Dyrdal Andersen 19. jul 2010, 15:09 (CEST)

Om konsistens og personlige synspunkter[redigér wikikode]

I denne redigering opfordrer du andre til at være konsistente og undgå personlige synspunkter. En sådan opfordring er næppe nødvendig - det er den standardadfærd, som vi må gå ud fra. --Palnatoke 5. jul 2008, 11:53 (CEST)

Korrekt, men det kan åbenbaret ikke siges nok ;) - se bare længere nede i den tråd du henviser til, der skriver en bruger, citat:
"Jeg synes nr. 2 ser mest rigtig ud."
Det er nemlig dette 'jeg synes..' vi helst skulle undgå her på Wikipedia - tak for kommentaren! --imdk 5. jul 2008, 15:31 (CEST)

Imam Ali-moskeen[redigér wikikode]

Det er faktisk ikke uden betydning, hvad indholdet af en given henvisning er. I dette konkrete tilfælde er det muligvis moskeens officielle hjemmeside. Problemet er bare, at der stort set ikke står noget som helst om moskeen. Derfor kan jeg (heller) ikke se relevansen. --|EPO| COM: 19. sep 2009, 17:50 (CEST)

Der var du en smule hurtigere end mig; nået lige at skrive på din webside, hvorefter jeg kunne se denne besked. Hmm, har du mulighed for at henvise til de jf. regler du omtaler? --imdk 19. sep 2009, 17:52 (CEST)
Essensen er blot, at der på den pågældende side er meget lidt information, der er relevant for artiklen. Du kan læse mere om eksterne henvisninger her. --|EPO| COM: 19. sep 2009, 17:54 (CEST)
Jep, har tilføjet linket i ånden af Hvad kan man henvise til afsnittet. Det skal tages i betragtning at websiden er små 10 dage gammel (netnationen - imamali.dk). --imdk 19. sep 2009, 18:01 (CEST)
Og jeg har fjernet henvisningen med afsnittene "Hvad man kan henvise til" (punkt 2), samt "Henvisninger der normalt skal undgås" (punkt nr. 1 og 5). --|EPO| COM: 19. sep 2009, 18:08 (CEST)
Det i orden - må se om jeg kan få tilføjet den når der kommer noget relevant data på jf. engang i fremtiden, hygge! --imdk 19. sep 2009, 18:10 (CEST)