Brugerdiskussion:Malene/arkiv2003

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Malene,

Og velkommen til, det er alletiders, at du vil være med her på hjemmesiden.

BrianHansen 5. jan. 2003 14:33


-) Blev jo helt nysgerrig og maatte ind og se hvad du havde sat paa fra hjemmesiden. Det ser fint ud. Hvis du vil bruge billeder fra de artikler du har sat paa derfra er det ogsaa helt i orden. Selv faldt jeg lige over den nordiske mytologi, det er hyggeligt at sidde og nusse med en soendag.

Malene Thyssen 5. januar 2003

Undskyld hjemmeside??.. Har brian en hjemmeside :))... Fortæl fortæl :) Jan Christensen 5. Jan 2003 22:55 Malene Thyssen 6. januar 2003 18:14 Øh det ved jeg ikke, nej det var nu min hjemmeside jeg mente :-) http://www.naturligvis.u-net.dk/

Nå ja ok. Kunne da godt være. Har også selv op til flere hjemmesider, men ingen rigtig der har været helt vellykket. Jeg er også lidt i gang med min egen Wikipedia *G*. Jan Christensen 7. Jan 2003 7:57 *gab* hvor tidlig :) Hej Jan :-)

Ja hjemmesider kan man aldrig få for mange af - den ovenfor er min specialehjemmeside, den personlige ligger på http://multi.mediecenter.dk/webmaster2002-2/malene/

Ja du er den første på wiki og jeg tror jeg er den sidste også idag - gaab :-) - godnat.


Hej Malene, så lige din bemærkning på TommyB. Jeg har flyttet den til Bruger:TommyB mvh BrianHansen 8. Jan 2003 kl.22:46 (CET)

=========[rediger kildetekst]

Hej Malene!

Thank you very much for the fine translation of krill. We have here a project of free education (a rare thing in the dollar oriented USA) and I appreciate very much that you helped us so fast. If you find some time in the future maybe you can work en lille bit on the euphausia superba page (which is the core of the project). For our work with high schools you can see ecoscope.com/teacher.

You have a very fine web page, congratulations!

moin moin to beautiful Danmark

uwe bruger:kils



Hej Malene, skal vi ikke lægge det engelske billede ind i tabellen på Isbjørn. Det passer bedre i størrelsen?

Er ordenbetegnelsen Rovdyr eller Kødædere (Carnivora) på dansk ? Jeg har lavet de øvrige tabeller på bjørnene med rovdyr, men er ikke helt sikker på hvad det korrekte danske udtryk er.

Mvh BrianHansen 5. Jun 2003 kl.14:05 (CEST)


Jo det kan vi godt, det er et godt billede :-) Kan man linke direkte til det engelske billede?

Hmm Kødæder er vist nok mest rigtigt nu du siger det, men jeg er ikke sikker og jeg har vist selv brugt betegnelsen Rovdyr et eller andet sted, jeg kan bare ikke lige huske hvor.

Malene 5. Jun 2003 kl.14:13 (CEST)


Kender ikke til et direkte link til den engelske, plejer at downloade og uploade, men det er selvfølgelig ikke smart at have billederne liggende dobbelt på serveren.

Vi må vist lade den med kødæder / rovdyr stå lidt åben endnu. Eventuelt til der er kigget i Muus, B. 1993. Danmarks pattedyr. Gyldendal., Har den desværre ikke, så det må blive et biblioteksbesøg først.

mvh BrianHansen 5. Jun 2003 kl.14:51 (CEST)


Hmm jeg har lige downloadet isbjørnen, jeg synes den trængte til lidt sharpen. Så nu kommer den altså til at ligge to gange på serveren :-)

Med hensyn til Kødæder/Rovdyr: Alle mine biologibøger er på engelsk, så jeg kan heller ikke lige umiddelbart hjælpe, men jeg kan se Lars Skipper kalder Carnivora for Rovdyr:

http://hjem.get2net.dk/lars_skipper/dyreriget1.htm

Malene 5. Jun 2003 kl.15:47 (CEST)


Hej Malene, er godkendelsen fra Folketinget alene for www.folketinget.dk eller er også Folketingets netsider en del af tilladelsen. Jeg har tidligere spurgt EU-oplysningen, men har ikke modtaget noget svar. BTW en god kilde du der har fået tilladelse fra :o)

mvh BrianHansen 11. Jun 2003 kl.17:29 (CEST)


Hej Brian

Godt spørgsmål, som jeg har stillet videre til webmasteren på www.folketinget.dk. Ud fra hans tilladelse fra tidligere, som jeg har kopieret ind på diskussionssiden for kilderne, kunne det se ud som om at tilladelsen i hvert fald også gælder www.ft.dk, eftersom biografierne ligger herunder. Men netstederne er jeg straks mere i tvivl om, da mange af dem har selvstændige design og adresser. Jeg melder tilbage, så snart jeg ved mere.

Malene 11. Jun 2003 kl.19:32 (CEST)


Hej Malene

Jeg går ud fra at din venlige forespørgsel drejer sig om den "typografiske" udformning af litteraturangivelser. Det system som anvendes af alle engelske (amerikanske, osv.) forlæggere og tidsskriftredaktører, og i den engelske Wikipedia, og som er anbefalelsesværdigt også i danske skrifter, er dette:

Titler på bøger og tidsskrifter sættes i kursiv.

Titler på ikke selvstændigt udgivne skrifter, som et kapitel i en bog, en afhandling i et tidsskrift, et enkelt digt, osv., sættes i antikva, gerne i anførselstegn.

Er en bog udkommet som en del af en serie, skrives seriens navn i parentes, med antikva.

Skal man anføre land eller by eller forlag? Personlig finder jeg angivelse af forlag overflødig (hvad skal den bruges til?), men den er gængs, dels i medicinsk litteratur, dels i amerikansk litteratur. Er byen velkendt, er land unødigt.

Eksempler (fiktive).

Jensen, Anton, "Tre skuespillere", Nordisk tidskrift för dramaturgi, 1963, side 76-89.

Kristensen, Per, "Til hende", i hans Samlede digte, Odense 1988, side 14.

Grylbo, Aase, Thomas Fincke (Acta historica scientiarum naturalium, 25.) Kbh. 1974.

Sig endelig til, dersom noget er uklart.

Hilsner, Sebastjan


Hej Sebastjan

Jeg vidste du kunne hjælpe :-D

Det er en meget fin forklaring du har givet mig, det er bare alletiders! Mange tak for det. Nu kan jeg altid gå herind og kikke når jeg bliver i tvivl.

Jeg er i tvivl om den folder fra Skov- og Naturstyrelsen som jeg har sat ind som kilde på artiklen om Mønsted Kalkgruber er en slags tidsskrift eller en "bog", som er en del af en serie. Jeg har rettet det nu som om det er et tidsskrift, men sidder og bliver mere og mere sikker på at jeg skulle have valgt den anden metode. Hvad mener du?

Sommerhilsner, Malene


Hej Malene

Det kgl. Bibliotek katalogiserer disse foldere (som man kalder "småtryk") enkeltvis (de er udkommet gennem en længere årrække). Efter hvad jeg kan se udgør de en serie, ikke et tidsskrift. Prøv evt. selv at kigge i REX.

Hilsen, Sebastjan


Hej Sebastjan

Pyha sikke et site. Men nu fandt jeg ud af hvad REX er :-) Hæh hele illustreret tidende er på nettet, det er godt nok sjovt at surfe rundt i. Jeg tror du har ret med hensyn til folderen. Jeg retter kildeangivelsen til en serie istedet.

Hilsen, Malene


Hej Malene, fik et meget positivt svar tilbage fra Italien, så nu skulle vi have billeder til de resterende danske sommerfugle :o)

---

Alletiders Brian :-)

Jeg kan ikke komme på internettet hjemmefra i øjeblikket, stofanet driller, men jeg glæder mig til at se billederne og evt. hjælpe med at sætte dem ind.

Malene



Hej Malene, billeder ligger klar på deres hjemme side. http://www.leps.it/ Deres format passer endda til vores tabeller, så der er ingen tilpasning (det kan simpelthen ikke være nemmere).

Jeg har brugt det første billede på de arter jeg p.t. har sat ind (det er gode billeder alle sammen så det er lidt svært at vælge), men vi kan selv vælge hvis vi ønsker at bruge et af de andre :o)

BrianHansen 7. aug 2003 kl.18:21 (CEST)


Hej Brian

Det ser bare knaldgodt ud! Jeg kan se du knokler med at sætte fotos og tabeller ind. Så går jeg igang med de manglende tekster ved de enkelte sommerfugle. Jeg går ud fra, at så længe jeg selv formulerer teksterne, så er det ok jeg bruger den samme kilde (min bog om sommerfugle) til dem allesammen :-) Der er i hvert fald masser af godt stof til dagsommerfuglene. Natsommerfuglene må komme til, når jeg tør snige mig ned på biblioteket med mine for gamle bøger...

Det var forresten en god ide at lave tydelige underafsnit med overskrifter, som du har gjort ved monarken, det indfører jeg fra nu af.

Malene 7. aug 2003 kl.18:48 (CEST)


Hej Malene, jeg skal nok give en hånd med, så vi også får nogle andre kilder med så vi ikke får problemer med en for ensidig brug af en kilde.

mvh BrianHansen 7. aug 2003 kl.21:10 (CEST)


Det var nemlig lige det med den ensidige brug af kilden jeg var lidt bekymret for. Men det skal vi nok finde ud af, jeg kører på med Michael Stoltzes danske dagsommerfugle til at begynde med :-)

Malene 7. aug 2003 kl.21:31 (CEST)


Hej Malene, jeg sætter også telefonnummer (arbejdsnummer/privat evt. begge) på. Skal vi dele tidsrummet/døgnet ? Om dagen kan jeg godt have lidt problemer med at stå til rådighed. Det skal ihvertfald planlægges godt.

Kan eventuelt sættes på når vi sender pressemeddelelsen. BrianHansen 20. aug 2003 kl.22:24 (CEST)


Hej Brian

Mit kursus skal lige være overstået, derefter (efter uge 37) kan jeg godt træffes i løbet af dagen. Indtil da er jeg nok nemmest at komme i kontakt med efter 16.00 på mobiltlf. Jeg ved ikke helt hvornår det er meningen at pressemeddelelsen skal sendes ud?

Det er fint hvis vi kan vente med at sætte tlf.nr. på til teksten skal sendes :- ) Malene 20. aug 2003 kl.22:49 (CEST)


Der er vist ikke nogen der ved præcis hvornår den skal udsendes. Men her er et estimat fra mav:

The stats are also very useful in that we can now estimate with some degree of accuracy, a range of dates we might hit the 300,000 article milestone; in my estimation that will happen somewhere between 35 to 50 days from Aug 14, depending on how fast our growth rate increases (this assumes no significant bot activity).

Det vil vist sige det kan blive fra midt i september til en gang i oktober.

-- Christian List 20. aug 2003 kl.22:57 (CEST)

Høh jammen så er mit kursus jo for længst overstået. Hvis jeg ikke lige ligger på fødegangen (termin d. 19 okt.) skal jeg nok tage telefonen det meste af dagen :-D

Tak for mail Christian, jeg sender dig mit tlf.nr. pr. mail, så kan du sætte det på pressemeddelelsen når det er tid - hvis jeg nu ikke lige kommer forbi Wikipedia den dag.

-- Malene 20. aug 2003 kl.23:06 (CEST)


På din side skriver du:

"Disse artikler er skrevet af børn på folkeskolens 5. og 7. klassetrin."

Så vidt jeg ved, så skal børn have samtykke af deres forældre, når det gælder juridiske anliggender. Og det gør der, når der er tale om at frigive noget under GPL og lignende licenser.

Jeg ved det kan lyde som noget petitesse noget, men vi skal sikre os, at vi vitterlig har rettighederne til det materiale, som vi ligger ud - og det er efter min mening ikke tilfældet, hvis det er børn, som har gjort det uden forældrenes samtykke.

Ellers synes jeg, at det er glimrende, hvis skolebørn også kan være med til at bidrage ;v)

Claus Sørensen 23. aug 2003 kl.01:14 (CEST)

Hej Claus. Jeg har tilladelse fra skoleinspektøren og børnenes lærer, der var med til at udarbejde hjemmesiden tilbage i 1999-2000. Jeg er ikke jurist, men jeg håber det er ok, for det er ikke praktisk set særligt nemt at få fat på forældrene til de her børn mere, mange af børnene er gået ud af skolen nu. Hjemmesiden har været en del af mit speciale.
Malene 23. aug 2003 kl.10:40 (CEST)
Fint - jeg blev bare lidt nervøs. Et rigtig godt projekt/initiativ. Håber andre lærere bliver inspireret. -- Claus Sørensen 23. aug 2003 kl.10:48 (CEST)
Det er helt i orden - det er supervigtigt at copyrightspørgsmål er i orden på Wikipedia, så det er kun godt du tjekker - og tak for roserne :-)

Malene 23. aug 2003 kl.11:04 (CEST)


Hej Malene, jeg har sat navnet høge og ørne ind på Hvidhovedet havørn. Navnegruppen hos DOF er dog ikke helt konsekvente, da de i deres totalliste bruger adskillelsestegn , mens de i artslisten for vestpalæarktis bruger høge og ørne.

høge, ørne

og

høge og ørne.

Generelt tror jeg ligegsom ved projekt danske navne, at det vil være en god ide at anvende deres "officielle" navneliste.

De er kommet rigtigt langt, og har nu næsten samtlige fugle (hele verden). undtaget er nogle af spurvefamilierne. De har både danske navne på arterne (inklusiv de underarter; som måske bliver "ophøjet" til egen art) samt danske navne på familierne og endelig har de klassifikationsnavnene på familierne som anvendes i de forskellige klassifikationssystemer.

mvh BrianHansen 24. aug 2003 kl.13:59 (CEST)

Har emailet listen.


Ah fint :-) jeg tjekker lige min mail. Måske skulle vi lave et link til denne "fugleliste" samt til listen for sommerfuglenavnene på en side, som alle wikipedianere nemt kunne tilgå. Er der en side, der hedder arbejdsredskaber eller noget i den stil ? Sebastjans meget fine udredning til mig om kildeangivelser længere oppe på denne side kunne også ligge der - den bruger jeg tit, og måske et link til online-RO. Jeg mener vi også diskuterede på et tidpunkt hvordan vi skulle navngive artikler for kongelige. Jeg kan ikke huske hvad vi kom frem til, men den slags retningslinjer kunne også ligge der (også retningslinjerne for lister og for tallene, der vist blev diskuteret i denne uge)..osv

mvWeekendhilsen Malene 24. aug 2003 kl.19:49 (CEST)

Sebastjans retningslinjer ovenfor kunne fint indsættes i vores stilmanual. -- Christian List
Det gør jeg lige så, jeg behøver jo ikke sidde og puge med Sebastjans guldkorn herinde på min diskussionsside, det er nok de færreste der vil søge efter information om kildeangivelse her :-) -- Malene 24. aug 2003 kl.20:04 (CEST)

Hej Malene, jeg har gennemgået listen over danske sommerfugle med projekt danske dyrenavne.

Fandt 4 rettelser til de v. navne og har skrevet to v. navne til blåhale. (den med kontakt til foreningen). Der er et par stykker af navne på dansk som måske - måske ikke bruger bindestreg. Der er ikke konsistens end ikke i listens bemærkninger.

Jeg er blevet lidt i tvivl om betegnelsen underfamilier (listen ligger lidt op til, at der er måske er tale om at det er betegnelser for slægter ? Lidt tyndt, at de ikke skriver direkte hvad det er de giver danske navne.

Kommentarrer til de enkelte sommerfugle:

Sydeuropæisk svalehale (Iphiclides podalirius) (Ikke med på listen)

Aurora (Anthocharis cardamines) (tror ikke denne er en del af kålsommerfuglene)

Mosehøsommerfugl (Colias palaeno) (staves med bindestreg Mose-høsommerfugl i projekt danske navne. Begge stavemåder er anvendt i Stoltze 1997.

Citronsommerfugl (Gonepteryx rhamni) (tror ikke denne er en del af høsommerfugle)

Violet perlemorsommerfugl (Clossiana dia) (er ikke med)

Galathea (Melanargia galathea) (er ikke med)

Okkergul pletvinge (Melitaea cinxia) (Melitaca cinxia) (V.navn stavet forkert i projekt danske navne)

Skov-bjergrandøje (Erebia ligea) (har ikke bindestreg; jo fejl i projekt danske navne = bruger begge navne)

Blåhale (Neozephyrus querqus) (Quercusia quercus; dette har M.Stoltze 1997 og projekt danske navne)


Hej Brian

Lige umiddelbart er der enkelte af spørgsmålene jeg kan svare på :-) Sydeuropæisk svalehale, Violet perlemorsommerfugl og Galathea er tilføjet listen efter jeg fik et nyhedsbrev fra Danmarks Naturfredningsforening for omkr. en måned siden. Det fortæller om disse tre sommerfuglearter, der er helt nye i Danmark - observeret for første gang i år. Linket til DNs nyhedsbrev er skrevet på kildelisten nederst på sommerfuglesiden.

Så vidt jeg husker har jeg stillet spørgsmålet om blåhalens latinske navn til webmasteren ved leptodopterologisk forening, dengang der var inkonsistens med navnet på den italienske hjemmeside med foto - det er fra ham jeg har det nuværende latinske navn - jeg kan lige finde mailen fra ham for en sikkerheds skyld, jeg er ret sikker på vi oprindeligt havde det andet latinske navn på listen, men det er ændret efterfølgende.

Hmm det med slægterne og bindestregerne har jeg ikke umiddelbart undersøgt nærmere, men da mit kursus er færdigt nu, så jeg har lidt tid igen, kan jeg godt forsøge at få det på plads i samarbejde med lepidoterologisk forening, webmasteren (kan ikke lige huske hvad han hed, men det får jeg styr på) ville meget gerne hjælpe igen, hvis vi havde spørgsmål.

Skovhvidvinge og sortåret hvidvinge står lidt for sig selv i forhold til kålsommerfuglene i min Michael Stoltzebog fra 1996. De hører stadig under hvidvingerne, men jeg tror de har en slægt for sig selv. Auroraen står på samme måde lidt for sig selv. Den er stadig en hvidvinge, men har muligvis også en slægt for sig selv. Som du skriver - lidt tyndt at det ikke er tydeligt angivet. Samme problem er der med citronsommerfuglen. Den står under høsommerfugle, men står lidt for sig selv, som om den har en slægt for sig selv. Men det er altså mig, der forsøger at tolke opstillingen, det er ikke sikkert min tolkning er rigtig. Vi er nok nødt til at spørge - jeg skriver en mail til foreningen med spørgsmålene om de her familieforhold.

Mvh Malene 11. sep 2003 kl.23:00 (CEST)

Hej Malene, det ville være alle tiders hvis du kan få afklaret familie/slægtforholdet. Du har helt ret vedr. problemstillingen omkring blåhale. Jeg har tilføjet begge videnskabelige navne til artiklen. mvh BrianHansen 10. okt 2003 kl.17:35 (CEST)
Hej Brian. Jeg har hermed afsendt en mail til Per Stadel fra http://www.lepidoptera.dk med spørgsmålene omkring famile og slægter :-) --Malene 11. okt 2003 kl.12:02 (CEST)

Hej Malene!

Tak for velkomst. Det er sjovt at være med på projektet. Det er jo bare om at klø på!

Mvh Peter Kristiansen 16. sep 2003


Press release[rediger kildetekst]

Editing on the meta version of the press release has effectively stopped. Please be advised that we may be distributing the non-English press releases as early as Monday 29 September. The English version will be distributed the week after in order to smooth out the load on our servers. --maveric149 22 Sep 2003


Hej Malene. Så er Wikimedia Pressemeddelelse klar til offentliggørelse. JøhP 29. sep 2003 kl.10:04 (CEST)


Hej Malene. Når du sletter graffiti, vil du så ikke være venlig, at sætte IP nummeret på bemærkningen  :¬). Så kan vi nemlig se, om der er et nummer der går så meget igen, at det skal blokeres. JøhP

Jeps det husker jeg fra nu af :-)

Hej Malene, fandt et billede for Askepletvinge og nogle kontaktadresser på de øvrige som jeg nu forsøger at kontakte. mvh Brian


Hej Brian det lyder bare super :-) Det tager nok lidt tid inden jeg vender tilbage har lige fået en lille søn den 1. november og reddede mig en blodforgiftning i forløbet så jeg skal lige til hægterne igen og udskrives, forhåbentlig indenfor kort tid. Men glæder mig til at få nusset sommerfuglene på plads :-)

Mvh Malene 12. nov 2003 kl.10:11 (CET)


Tillykke og god bedring. JøhP 12. nov 2003 kl.11:11 (CET)

Også fra / Sebastjan 12. nov 2003 kl.11:27 (CET)

Også et stort tillykke fra mig. Christian S 12. nov 2003 kl.11:55 (CET)

Også et stort tillykke herfra og god bedring. Christian List 12. nov 2003 kl.14:35 (CET)

Tillykke! Lad mig foreslå navnet "Wikipeter" til barnet. :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 12. nov 2003 kl.15:30 (CET)

Mange tak for alle lykønskningerne :-) Jeg er tilbage fra hospitalet nu og håber på at kunne få et par minutter herinde af og til.


Han hedder Rasmus :-)

Hej Malene og tillykke med den lille. Det er alle tiders, at du er tilbage i fuld vigør. BrianHansen 18. nov 2003 kl. 20:23 (CET)

Øv du er bare[rediger kildetekst]

Øv, du er bare supertalenteret! Da jeg heller ikke ved hvad jeg skal efter Fauna Europaea, er det måske også en god ide at tage en uddannelse til f.eks. webmaster... Fedor 21. dec 2003 kl. 12:37 (CET)

Høh tak :-) Desværre leder det ikke til nogen jobs, men nu har jeg jo barselsorlov, så der går lidt inden jagten på det går ind igen. En uddannelse til Webmaster er spændende og hvis det er et godt kursus og man er indstillet på at arbejde som et bæst med programmering, så lærer man en bunke...men der er altså ingen jobs bagefter, hvis man kun kan smykke sig med titlen webmaster, der skal mere hardcore titler til udi langhåret programmering - bare lige så du ved det :-) Linket i dit indlæg virker ikke? Mvh Malene 21. dec 2003 kl. 17:24 (CET)