Brugerdiskussion:NumZie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker.

Du har oprettet BilBasen og Bilbasen, der for det første er ens, for det andet er mere at betragte som reklame end opslag og for det tredje er delvist ordret kopieret fra andre kilder. De vil blive slettet, med mindre noget frit indhold lægges i dem. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 30. aug 2006 kl. 14:41 (CEST)

Svar til Morten[rediger kildetekst]

Jeps - de to er ens, fordi systemet åbenbart skelner på forskellen mellem BilBasen og Bilbasen. Jeg er af den opfattelse, af BilBasen skal kunne findes ved søgning på begge to. Jeg er ikke enig i, at det mere er reklame end information, men jeg har rettet i artiklerne, så de - for mig - nu fremstår endnu mere 'leksikonale'.

Det sidste afsnit er _ikke_ kopieret fra projectzone. Der er snarere tale om, at projectzone har taget teksten fra bilbasen.dk, hvor teksten (nogenlunde ens) står anført under Presse-sektionen.

Det ændrer vel ikke på, at teksten i så fald er stjålet fra bilbasen.dk uden tilladelse. Hvis man kopierer tekst, skal det foregå under rette licens. Og man kan lave en omdirigering fra et forkert opslagsord til et rigtigt. Altså en omdirigering fra Bilbasen til BilBasen ved i førstnævnte at skrive #REDIRECT [[BilBasen]]. Der er jo fjollet at have samme artikel to steder. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 30. aug 2006 kl. 15:42 (CEST)

Og hvordan tilkendegiver jeg, at jeg har rettigheder fra bilbasen til at lægge en tekst om dem ud på denne side (hvilket jeg har)?

Du tilføjer på diskussionssiden for artiklen den faktiske kommunikation som du har haft med BilBasen, hvor de udgiver materialet under en passende licens. Det kan for eksempel være GFDL. Læg mærke til, at BilBasen ikke kan "nøjes" med at give tilladelse til at teksten bruges på Wikipedia, for al tekst på wikipedia skal kunne bruges frit af alle andre uden at spørge om lov - og med mulighed for frit at rette og bruge i andre sammenhænge (også kommercielle). Se mere herom på Wikipedia:Kilder. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 30. aug 2006 kl. 16:40 (CEST)