Brugerdiskussion:Troels Nybo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Troels - velkommen på Wikipedia!

Mht. "forfalsket IP-nummer", så tror jeg ikke det er muligt. Enten har IP-adressen på daværende tidspunkt været allokeret til en anden eller også er der gået noget galt i databasen så nogle opdateringer er blevet blandet sammen (der har været et par tilfælde af fejlslagne masseopdateringer bagom systemet, men alt burde dog være blevet rettet op af de systemansvarlige).

Om ikke andet, ønsker jeg dig god fornøjelse med at arbejde på Wikipedia. Det er fint, at du har kastet dig over den klassiske musik - det er sjældent at nogen arbejder på det emne.

Slutteligt bedes du huske at bruge beskriveslesfeltet når du gemmer en ændring.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 28. aug 2004 kl. 17:37 (CEST)

Tak for velkomsten. Og jeg skal prøve at huske det der med beskrivelserne fra nu af. I øvrigt rart at se, at der sidder nogen i baggrunden og holder øje med, hvad der kommer af nye redaktører.

Det pågældende IP-nummer var mit også på det tidspunkt, da vandalismen foregik, og det er så temmelig udelukket, at nogen har kunnet snige sig til at bruge min computer uden mit vidende. Enten er der sket en teknisk fejl, eller også er der virkelig et eller andet sted i processen lavet en forfalskning.

Hej Troels også en velkomst fra mig :-) Mvh Malene Thyssen 29. aug 2004 kl. 09:18 (CEST)

Ih, tak. Altid rart at møde velvilje, især i et øjeblik som nu, da jeg skal til at gemme en om-alfabetisering af en lang stribe navne. Jeg håber, at de alle lander på de rigtige pladser.


Jeg har undret mig over titlen på denne og lignende sider: "Bruger diskussion".

Er de to ord en meget kort sætning af samme slags som

  • Scorer selvmål
  • Tager bad
  • Spiser morgenmad

Eller er de et udtryk for tendensen hos navnlig edb-folk til at amerikanisere det danske sprog ved at splitte sammensatte ord i deres bestanddele? Hvis jeg selv skal med på den tendens, vil jeg selvfølgelig forsøge at være konsekvent og skrive f.eks.

  • kvinde hånd bold lands hold
  • ud gangs punkt
  • betalings balance under skud
  • hoved bane gård

Troels 2. sept. 2004 kl. 8:34

Pffhh hehehe godt med et godt grin sådan en morgen :-D Jeg tror nu det er et af de uheldige sær(e) skrivninger. Heldigvis har vi en fil, hvor vi kan rette også de ord, der står i overskrifter og menuer..jeg ser lige om jeg kan finde den og rette. Mvh Malene Thyssen 2. sep 2004 kl. 08:57 (CEST)
Hmm det duede desværre ikke, måske er det en af de ting kun Christian List kan rette. Jeg er nødt til at smutte nu. Mvh Malene Thyssen 2. sep 2004 kl. 09:25 (CEST)
Det er mig der har "opfundet" pågældende titler dengang jeg oversatte hele brugergrænsefladen til dansk. Det der skal ændres i dette tilfælde er vores "navnerum", du kan finde en liste over dem under Hjælp:Navnerum. Det er desværre ikke nemt at ændre navnerum, så hvis de skal ændres vil jeg gerne have vi finder frem til nogle gode og blivende navne først. Giv gerne dine forslag på Wikipedia diskussion:Navnerum. Alle andre tekster er ret nemme at ændre, du kan finde og give forslag i denne liste. --Christian List 2. sep 2004 kl. 16:20 (CEST)
Hmm ja jeg mente nok det var lidt mere bøvlet end bare at ændre i listen, men det var da et forsøg værd :-) Jeg synes navnet Brugerdiskussion er godt nok, det skal bare skrives i et ord :-) Mvh Malene Thyssen 3. sep 2004 kl. 08:15 (CEST)
  • Primær artikel: Slovenien
  • Overordnet artikel: Slovenien

The question, because, on French Wikipedia, we use for each category (Kategori), the words: Article principal : xxx

For example,

Ma'ame Michu 25. sep 2004 kl. 01:36 (CEST)

Thanks for your explanation. I think I get the point now. I still believe that my two first suggestions will be alright, but if the Swedes have chosen Huvudartikel it may be best to use the Danish version of the same word: Hovedartikel. But it would be nice to hear the opinions of some other Danish users. --Troels Nybo 25. sep 2004 kl. 10:28 (CEST)


Ændret adresse[rediger kildetekst]

Jeg opdagede, at jeg havde opgivet en ikke eksisterende e-mail-adresse i mine brugeroplysninger. Fejlen er rettet nu.--Troels Nybo 25. sep 2004 kl. 10:49 (CEST)

Hvad skal vi dog med "dobbeltkategorier?[rediger kildetekst]

Hej Troels! Jeg er desværre af den principielle opfattelse, at dine mange ændringer af to kategorier til en enkelt "dobbeltkategori" er helt grundlæggende fejlagtig, og snarest muligt bør rettes tilbage! (Seneste eksempel: Robertson Davies) Hvis du - støttet af nogle af de personer, som har dyb indsigt i kategorier - kan overbevise mig om, at dobbeltkategorier er ok, vil jeg frafalde, men ellers mener jeg, at alt bør rettes tilbage. F. eks. skal "Italienske komponister" slet ikke vær nogen kategori, men de pågældende artikler skal være medlemmer af både "komponister" og "italienere". Hvad jeg tror om den sag, har jeg skrevet om under Wikipedia_diskussion:Hvordan_bruger_jeg_kategorierne, men desværre endnu ikke set nogle svar.

Jeg er selv ophørt med at have noget som helst med kategorier at gøre, indtil en klar, forståelig og obligatorisk udmelding kommer om, hvordan de skal bruges. Lige nu tror jeg, det allermeste af, hvad vi menige bidragydere foretager os, vil vise sig at være helt spildt arbejde, når nogen med tilstrækkelig indsigt får kigget på området.

Villum Sejersen 30. sep 2004 kl. 20:05 (CEST)

Hej Villum. Det begyndte med, at jeg oprettede nogle nye underkategorier af ganske samme art som de eksisterende og flyttede artikler fra hovedkategorien til både disse ny underkategorier og de gamle.
Altså f.eks. fra "komponister " til "italienske komponister".
Det var jeg dårligt nok kommet i gang med, før jeg så andre wikipedianere gå i mine fodspor og pille disse artikler ud af de overordnede nationale kategorier.
Altså (for at fastholde ovenstående eksempel) slettede de linket til kategori:italienere.
Jeg lærte straks lektien og begyndte selv at gøre dette arbejde.
Jeg skal ikke kunne sige, om det er en forkert måde at gøre det. Men jeg har med øjeblikkelig virkning afbrudt alt redaktionelt arbejde. Så må vi se, om der fremkommer nogle retningslinjer. --Troels Nybo 30. sep 2004 kl. 20:25 (CEST)
Jeg har selv brugt en hel del tid og kræfter på, manuelt at rette en hel del "alfabetsider", indtil de lige pludselig blev erstattet af nogle automatisk genererede sider, så jeg kender godt fornemmelsen af af være blevet overhalet af noget, der ligger helt uden for éns virkemidler. Det kan meget vel være, at du er rette spor, og jeg på et forkert, men bare vi begge to vidste, om det er det rette, inden vi bruger mere krudt på det.
Villum Sejersen 30. sep 2004 kl. 20:43 (CEST)
p.s. Du kan vel ikke lokkes til at oversætte resten af Charles Ives-artiklen? Jeg synes selv, at jeg er ude på fagligt ret dybt vand, hvis jeg skal gøre den færdig. Jeg er byplanarkitekt og korsanger, ikke musikhistoriker. Villum Sejersen 30. sep 2004 kl. 20:43 (CEST)
Jeg har ikke meget lyst til at arbejde med oversættelse. Og mon ikke vi er ved at være derhenne, hvor der er så mange påbegyndte artikler om klassisk musik, at dansk Wikipedia bliver et mere interessant emne for potentielle redaktører på området? Selv holder jeg foreløbig pause og ser tiden an.--Troels Nybo 30. sep 2004 kl. 23:35 (CEST)

Der er i øjeblikket diskussioner om brug af kategori flere forskellige steder. Jeg foreslår at vi samler disse diskussioner i Wikipedia diskussion:Hvordan bruger jeg kategorierne hvor jeg lige straks vil skrive om sagen. Byrial 1. okt 2004 kl. 00:26 (CEST)

OK.--Troels Nybo 1. okt 2004 kl. 08:10 (CEST)

norsk wikipedia[rediger kildetekst]

Jeg beder dig undskylde den uvenlige velkomst på den norske Wikipedia. Jeg er sikker på, at det ikke var Einars mening at være uhøflig. Vi er meget glade for dine artikler, og for at du gør os opmærksom på dem. Wolfram 10. okt 2004 kl. 14:19 (CEST)

Tak for de venlige ord. Som du måske har set, er Einar og jeg kommet til forståelse. --Troels Nybo 10. okt 2004 kl. 15:52 (CEST)

Dutch wikipedia[rediger kildetekst]

Welcome to the nl wikipedia, we hope to see many interwikilinks! Waerth 12. okt 2004 kl. 12:39 (CEST)

Thank you. And welcome to my Danish profile. :-) Going international is a rather exciting experience. It is my firm conviction that one of the most important ways of strengthening Wikipedia is to create many relevant links, including interwikis.--Troels Nybo 12. okt 2004 kl. 12:48 (CEST)
Yep and the Dutch moderators will always greet you no matter which pedia you're on! Waerth 12. okt 2004 kl. 16:22 (CEST)

Complaints made and rejected[rediger kildetekst]

  • Helló Troels! Nice to watching Wikipedia. The system is slow enough. Please note redactional conflicts when you interfere. Thanks! Greetings from München! Gangleri 25. okt 2004 kl. 19:08 (CEST)

P.S. Liste over Hunderaser was showing clearly that this is a list and not the final article Hunderaser. I am no wizard. Both and the related articles about the dogs should be part of a larger multilingual project. Gangleri 25. okt 2004 kl. 19:17 (CEST)

I reject your insinuations about me meeting and ignoring any conflicts. Also I would suggest that the best way to avoid my correcting your articles would be to make them correct from the beginning.--Troels Nybo 25. okt 2004 kl. 19:38 (CEST)


An addition to Troels' reply:
Troels' move of the page was probably triggered by my renaming the link in the tematiske lister page, since we use pluralis for list pages ("hunderace" is sigularis, "hunderaser" is pluralis) and don't include the "liste over" in the name. Besides, there were a spelling error in the original name (the "s" in "Hunderaser" should be a "c").
How are you going to follow e.g. our manual of style, when you apparently don't understand our language? A few spelling errors can be accepted (we make them ourselves now and then), but you have to be able to read our language in order to follow the rules we've set down, since the naming conventions and the manuals of style aren't necessarily the same across different language versions of Wikipedia.
Personally I only contribute substantial changes to Wikipedia versions in languages I can read and write without too many difficulties, and even then I'm very careful.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. okt 2004 kl. 19:58 (CEST)

Troels, hvorfor omdiriger du til din brugerside fra 62.61.133.240 og Diskussion:62.61.133.240? Er det din IP-adresse, og mente du i så fald ikke Bruger:62.61.133.240 og Bruger diskussion:62.61.133.240? Byrial 10. nov 2004 kl. 18:26 (CET)

Du har ret i begge formodninger. Jeg er ikke helt klar over, hvorfor jeg fik lavet fejlen. --Troels Nybo 10. nov 2004 kl. 18:40 (CET)
PS: Du må selvfølgelig gerne slette dem.--Troels Nybo 10. nov 2004 kl. 18:53 (CET)
Er du nu sikker på du vil lægge navn til alle de redigeringer der er sket fra den adresse? Se for eksempel hvad der er redigeret 4. april 2004? --Christian List 10. nov 2004 kl. 19:06 (CET)
Jeg er godt klar over, at der har været en ukendt teknisk brist et eller sted. Jeg har omtalt sagen tidligere. Jeg tør godt lave den viderestilling. Men tak for advarslen. --Troels Nybo 10. nov 2004 kl. 19:24 (CET)

Hvor mange sportsbegivenheder forventer vi nogensinde at sætte på siden 336? Eller i det hele taget noget som helst år før år 1000? --Christian List 10. nov 2004 kl. 19:55 (CET)

Jeg har selv undret mig over det samme, men ville nu nok snarere sætte grænsen ved år 1900. Overskriften om sport står i den tekst, som generatoren leverer til de gamle årstal. Det gør den derimod ikke ved årstal omkring 1000. --Troels Nybo 10. nov 2004 kl. 20:26 (CET)
1896 må være mere passende som grænse for sportsbegivenheder; det år fandt de første moderne olympiske lege sted. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. nov 2004 kl. 16:07 (CET)
Man kan argumentere for en række forskellige årstal som den mest naturlige grænse. Den ældste danske idrætsklub, som jeg umiddelbart kan komme i tanker om (KB), er vistnok fra 1870'erne, og derefter går det slag i slag. Organiseret sport i større omfang er i høj grad karakteristisk for det 20. århundrede. --Troels Nybo 15. nov 2004 kl. 17:29 (CET)

Por favor revisa tu pagina en wikipedia en español (Categoria Wikipedistas de Dinamarca) Please check your disscusion page on es.wikipedia

--Mnts 8. jul 2005 kl. 08:11 (CEST)

Tak for velkomst[rediger kildetekst]

--younes 4. aug 2005 kl. 16:58 (CEST)

Hej Troels,

tak for din "velkomst" til wikipedia.

Jeg kan ikke sige at jeg forstår hvorfor du anmoder om at få artiklen Dismedia slettet. Min artikel om dismedia var på ingen måde farvet, hverken politisk, filosofisk eller på anden måde.

At jeg bringer en artikel om et dansk medie er selvfølgelig fordi jeg mener folk skal have en mulighed for at finde ud af hvad det er. Det er fuldstændig det samme som hvis jeg skev en artikel om stangtennis. Der er heller ikke nogen der har forespurgt en artikel om stangtennis, men det betyder ikke at stangtennis ikke findes. Det betyder heller ikke at det kun er min egen personlig interesse der understøtter behovet for en artikel om stangtennis. Hvis du mener at der er noget galt med artiklen, så fordrer jeg af dig: kom ud af skabet og sig hvad du mener! For du kan henvise til alle de paragraffer du vil, det ændrer ikke ved det faktum at artiklen ikke var holdningspræget.

Jeg henviser til min kommentar på omtalte artikels diskussionsside. --Troels Nybo 9. aug 2005 kl. 14:10 (CEST)

Angående 80.63.213.182[rediger kildetekst]

Først og fremmest tak for velkomsten. Jeg har en bruger, ved navn Ysangkok, men det er ikke så tit at jeg husker at logge ind, og da jeg har fast IP-adresse kan man faktisk se det er mig. (Det står også på Ysangkoks brugerside, at 80.63.213.182 er mig. )

Men, jeg skulle have skrevet på 80.63.213.182-brugerens side at det var Ysangkok, eftersom jeg har skrevet det på Ysangkok siden.

Okay, indlægget blev lidt forvirret men jeg håber du forstår, pointen er at jeg er både 80.63.213.182 og Ysangkok. :)

--80.63.213.182 10. aug 2005 kl. 19:46 (CEST)


Linkning i Formel 1[rediger kildetekst]

Dette er hverken kritik eller negativisme. Blot undren. 1) Hvorfor vil du linke til Vanwall? 2) Hvis der skal være link til dem, hvorfor så ikke alle?

--jcbc 17. aug 2005 kl. 11:56 (CEST)

  • Først og fremmest for at få afsæt til en artikel.
  • Jeg tager ét trin ad gangen. Derudover er det da stadig et åbent spørgsmål, om der overhovedet skal linkes til konstruktørerne fra den side. Problemet er jo ikke større, end at vi kan fjerne linkene igen.
--Troels Nybo 17. aug 2005 kl. 12:04 (CEST)


Ok, det var bare at Vanwall måske er det mindst interessant mærke at henvise til, da de er afgået ved en stille død for lang tid siden. Nej, behold endelig linkene. Jeg kunne godt finde på at skrive en artikel eller to om nogen af dem.
--jcbc 17. aug 2005 kl. 13:00 (CEST)

Dit link til personlig side virker ikke[rediger kildetekst]

Overskriften siger sig selv

Slaget på Grathe Hede[rediger kildetekst]

Jeg har kommenteret her: Diskussion:Slaget på Grathe Hede. Kan du hjælpe? - 76.20.6.14 8. apr 2012, 01:06 (CEST)