Brugerdiskussion:Wikibruger/2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Velkommen til Wikibrugers arkiverede diskussionsside for året 2007.
Lad venligst være med at rette eller redigere i denne side, tak.
Har du noget på hjerte, så skriv til mig på min diskussionsside.


Om flytning[redigér wikikode]

Hej Wikibruger. Du flyttede siden om Det Biovidenskabelige Fakultet, men jeg har flyttet den tilbage igen, da vi i overskrifter benytter korrekte navne. Som du kan ser her er det altså den lange form der er den oficielle/rigtige. -- Danielle 5. jul 2007, 10:06 (CEST)

Hvorfor har du det? I daglig tale hedder fakultetet blot Det Biovidenskabelige Fakultet. Der er mange andre artikler på Wikipedia, hvor man ikke benytter det fulde korrekte navn, men i stedet det navn, som flertallet kender og kalder det pågældende. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 5. jul 2007, 10:08 (CEST)
Som absolut hovedregel skal man benytte det korrekte navn til titlen. Hvis man i daglig tale benytter en anden betegnelse angives den i begyndelsen af artiklen, og der laves evt. en omdirigering, så folk der søger på det alternative navn alligevel kommer til den rigtige side. Som et eksempel kan jeg nævne Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling som i daglig tale blot kaldes Videnskabsministeriet. Jeg ved ikke hvad alle de andre eksempler du nævner er, men i de tilfælde hvor en dagligdags betegnelse bliver benyttet i stedet for den oficielle er det kun sket i mod forudgående diskussion og evt. afstemning. -- Danielle 5. jul 2007, 10:15 (CEST)
Jamen ok, det bøjer jeg mig så for :-) Jeg mener fx Storbritannien-artiklen - den burde jo stå under Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. (Men jeg har læst diskussionsiden). --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 5. jul 2007, 10:19 (CEST)
Nu har jeg så flyttet artiklen til Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer (Københavns Universitet) med omdirigeringer fra artiklerne Det Biovidenskabelige Fakultet og Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, idet vores artikler om de syv andre fakulteter ved Københavns Universitet [se her] alle hedder "Det XXX Fakultet (Københavns Universitet)". --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 27. aug 2007, 08:48 (CEST)


Ad "Dobbelttydighed"[redigér wikikode]

Hej Wikibruger. Jeg kan se du er uddannet farmaceut og har undervist en del også, så jeg ser frem til dit svar på mit diskussionsindlæg om Farmaci. Desuden er jeg glad for at du har kontaktet mig, da jeg formentligt selv bliver farmaceutstuderende om ikke så lang tid, så det er da meget rart med nogle kontakter :-) --Mkrist88 11. jul 2007, 19:54 (CEST)

Besvaret på Diskussion:Mkrist88 --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 11. jul 2007, 18:42 (CEST)


Brugerdiskussion:Sakkura[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Visse brugere har allerede erfaring fra den engelsksprogede udgave af Wikipedia, og behøver således ikke en stor velkomstskabelon med information om hvordan Wikipedia fungerer ;o)

Sakkura 19. jul 2007, 14:16 (CEST)

Besvaret på Diskussion:Sakkura --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 28. jul 2007, 19:21 (CEST) Se i stedet denne side. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 19. dec 2008, 13:42 (CET)


Farverig signatur[redigér wikikode]

Hej Wikibruger, jeg har bemærket at du har lavet din signatur om så den fremstår meget farverigt. Jeg synes det er en uskik at indsætte alle mulige ting i sin signatur som leder fokus hen på netop dette element i en diskussion. Jeg vil derfor spørge dig om du ikke kan overtales til at ændre signaturen til en mere diskret form (hvis du altså ikke allerede har gjort det)? --Morten LJ 25. jul 2007, 09:18 (CEST)

Besvaret på Diskussion:Morten LJ --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 28. jul 2007, 19:11 (CEST) Se i stedet denne side. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 19. dec 2008, 13:40 (CET)
Se også: Landsbybrønden (Farverige signaturer). --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 8. aug 2007, 21:25 (CEST)


Signatur og brugernavn[redigér wikikode]

Hejsa! Jeg ved ikke om det er forbudt at påstå at et navn er et varemærke, når det ikke er det, men man kan forledes til at tro at dit brugernavn er WikibrugerTM, så måske du kunne lokkes til at overveje at droppe "TM" i din signatur? --Palnatoke 30. jul 2007, 17:14 (CEST)

Hmm... Du siger noget - "TM" er hermed droppet :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 30. jul 2007, 17:36 (CEST)


Vincent-Marie Viénot de Vaublanc[redigér wikikode]

salut, j'ai vu que tu parlais français peux tu traduire s'il de plait cet article en danois car il est un article de qualité en francais merci Aymeric78 1. okt 2007, 16:27 (CEST)

Salut Aymeric78 et merci pour ton message! :-) Cet article est très long et malheureusement je n'ai pas le temps de lui traduire. Je me concentre primairement sur articles concernant la santé et l'instruction. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 2. okt 2007, 07:16 (CEST)


Barnstar[redigér wikikode]

Original Barnstar.png Den medicinagtige Barnstar
Hej Wikibruger. Her er et lille klap på skulderen i form af en barnstar - du gør det rigtig godt med oprettelsen af mange flotte artikler :-)
--Hockeyindustrien 27. nov 2007, 23:23 (CET)


Hej Henrik og mange TAK for den flotte stjerne! :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 28. nov 2007, 08:35 (CET)


Kursiv i indledning[redigér wikikode]

Jeg kan se du har fjernet kursiveringen fra indledningen i et par artikler, bl.a. Vi som går køkkenvejen. Det er i øjeblikket en norm at kursiveringen skal være der (se Wikipedia:Stilmanual#Artiklens_introduktion), så det er en rettelse, der slet ikke behøves. --Tjernobyl 29. nov 2007, 01:52 (CET)

Helt ok, dét havde jeg ikke lige opdaget! :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 29. nov 2007, 08:16 (CET)


Kategorisering[redigér wikikode]

Hej Wikibruger. Jeg har gendannet denne ændring af tandlæge, da den er i strid med retningslinjerne for kategorisering, jf Wikipedia:Kategorier. Alle de kategorier du tilføjede til artiklen er overkategorier til en af de to kategorier artiklen i forvejen var kategoriseret under. -- JGC 30. nov 2007, 12:52 (CET)

Ok, de retningslinjer kendte jeg ikke lige – tak for oplysningen! :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 30. nov 2007, 13:09 (CET)


Hospital vs. sygehus[redigér wikikode]

Hej Wikibruger. Jeg har lagt mærke til, at du har ændret artiklen hospital, således at ordet "hospital" konsekvent er blevet rettet til ordet "sygehus". Hvad er din begrundelse for dette? Jeg spørger, fordi det slår mig som underligt at foretage en sådan rettelse, når artiklen nu engang hedder "Hospital". Oven i købet er det sådan, at artiklen sygehus er en redirect til hospital... hvis "sygehus" er mest korrekt sprogbrug, ville det så ikke være mere relevant at flytte "hospital" til "sygehus" i stedet for at ændre nogle ord? Venlig hilsen --Lindblad 29. dec 2007, 16:28 (CET)

Hej Lindblad! Jeg har ikke "konsekvent" rettet ordet hospital til sygehus i artiklen Hospital, som du skriver. I den ændring, jeg foretog ([1]) rettede jeg kun 4 steder ordet hospital til sygehus. Denne ændring foretog jeg på baggrund af, at ordet sygehus ikke rigtigt blev nævnt i artiklen i forhold til ordet hospital udover i indledningen. Efter min ændring er det således, at ordet hospital nu nævnes i alt 11 gange i artiklen, mens ordet sygehus nu nævnes 7 gange i artiklen – hvilket jeg synes er passende, når man tager i betragtning, at artiklen nu engang hedder hospital og ikke sygehus.
Men jeg er helt enig med dig i, at hvis ordet sygehus er mest korrekt sprogbrug, så bør artiklen flyttes til at hedde Sygehus og ikke Hospital. Derfor har jeg foretaget en Googleundersøgelse, hvoraf det fremgår, at ordet sygehus på dansk forekommer hele 848.000 gange ([2]) mens ordet hospital på dansk kun forekommer 334.000 gange ([3]). Så i lyset af dette bør artiklen flyttes til Sygehus – og Hospital bør laves om til et redirect. Med venlig hilsen --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 30. dec 2007, 13:37 (CET)
Jeg har nu flyttet siden til Sygehus med Hospital som redirect. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 30. dec 2007, 13:56 (CET)

Jeg vil mene, at sygehus og hospital bør holdes ude fra hinanden. Et hospital var i ældre tid et kombineret plejehjem og fattiggård i landsognene mens sygehuse hørte hjemme i købstæderne, jævnfør Erland Porsmose: De fynske landsbyers historie - i dyrkningsfællesskabets tid (Odense 1987), s.200 og Signild Vallgårda i Ugeskrift for Læger, 4 maj 1989, s. 16ff. Efter min opfattelse fortjener hvert af disse sundheds- og plejeområder en grundig redegørelse. Jeg har derfor genoprettet hospital som opslagsord - men med henvisning til sygehus.--Rmir2 11. aug 2008, 18:56 (CEST)