Bueskydning under sommer-OL 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Olympic Green Archery Field i Bejing
Olympiske ringe
Olympiske ringe
Bueskydningspiktogram
Bueskydningspiktogram

Bueskydning under Sommer-OL 2008 stod på det olympiske program for fjortende gang under sommer-OL 2008 i Beijing. Der var konkurrencer om fire olympiske titler, én individuel og én holdkonkurrence for kvinder og én individuel og én holdkonkurrence for mænd. Konkurrencerne blev afviklet i perioden 9. til 15. augustOlympic Green Archery Field, der var en midlertidig bueskydningsbane opstillet til legene.

Bueskydning har ført en omtumlet tilværelse i OL-sammenhænge. Bueskydning var med fra Paris-1900 til London-1908 samt Antwerpen-1920. Derefter var der en hiatus til München-1972.

Ved OL bruges en recurvebue fremstillet af aluminium, lamineret træ, glas- og kulfiber. Målet er 122 cm og skytterne placeres 70 m fra skiven. Skiven er opdelt i ti scoringszoner og den midterste (Bullseye) giver 10 point. Pilene afgives i serier på tre og i matchspil er der 40 sekunder mellem hver pil.

Individuelle

I Beijing 2008 var der 64 individualister af hvert køn (nogle af individualisterne opstillede også i holdkonkurrencen). Den 9. august skød hver individualist 12 serier af seks pile med fire minutter til hver serie. Skytterne blev opdelt i ranglister fra 1-64 for hvert køn. Den 12. august var elimineringsdag for damerne og d. 13. august for herrerne. 64 skytter kæmpede to og to – nr. 1 mod 64, nr. 2 mod 63 osv. og de 32 vindere kæmpede to og to om eftermiddagen. Den 14. august for damerne og den 15. august for herrerne foregik ottendedels-finalen, kvartfinalen, semifinalen, bronzekampen og finalen.

Danskerne

For Danmark opstillede Niels Dall (1984) og Louise Klingenberg Laursen (1988), begge individualister. De var begge OL-debutanter og blev elimineret i første runde.

  • Louise Klingenberg Laursen (rangliste 52) fik 100 point med 12 pile (max 120 point) mod polakken Malgorzata Cwienczeks 113 point (rangliste 13).
  • Niels Dall (rangliste 53) fik 97 point med 12 pile mod italieneren Marco Galiazzos 114 point (rangliste 12).

Medaljeoversigt[redigér | rediger kildetekst]

Disciplin Guld Sølv Bronze
Holdkonkurrence for damer
10. august
Sydkorea Sydkorea
Park Sung-Hyun*
Yun Ok-Hee*
Joo Hyun-Jung
Kina Kina
Zhang Juanjuan*
Chen Ling
Guo Dan
Frankrig Frankrig
Virginie Arnold
Sophie Dodemont
Bérangère Schuh
Holdkonkurrence for herrer
11. august
Sydkorea Sydkorea
Im Dong-Hyun
Lee Chang-Hwan
Park Kyung-Mo*
Italien Italien
Mauro Nespoli
Marco Galiazzo
Ilario Di Buò
Kina Kina
Jiang Lin
Li Wenquan
Xue Hai Feng
Individuelt for damer
14. august
Kina Zhang Juanjuan* Sydkorea Park Sung-Hyun* Sydkorea Yun Ok-Hee*
Individuelt for herrer
15. august
Ukraine Viktor Ruban Sydkorea Park Kyung-Mo* Rusland Bair Badenov

* Dobbelte medaljevindere.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til: