Buggles

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Buggles
Oprindelse Storbritannien London, Storbritannien
Genre New wave, progressiv rock, synthpop
Aktive år 1977-81, diverse reunionkoncerter fra 1998
Pladeselskab Island, Carrere, ZTT Records
Associeret med Yes, Asia, Producers
Tidligere medlemmer Geoff Downes
Trevor Horn

The Buggles var en britisk new waveduo bestående af Trevor Horn (vokal, basguitar, guitar) og Geoff Downes (keyboards).

De er bedst kendt for deres debutsingle "Video Killed the Radio Star" fra 1979, der blev nr. 1 på hitlister i 16 forskellige lande. Musikvideoen til sangen var den første der blev vist på MTV i USA d. 1. august 1981 kl 12:01.[1] Det var førstesinglen fra deres album The Age of Plastic, hvis titelsang blev gruppens anden hit single, nåede nr. 16 i Storbritannien.

Bandet gik i opløsning efter udgivelsen af deres andet album Adventures in Modern Recording, hvorefter Downes dannede Asia med tidligere kollega fra Yes, Steve Howe. Downes og Horn har dog optrådt med Buggles' sange sammen siden 1998.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Duoen blev startet i England i 1979 af de to, som var erfarne studiemusikere og producenter. Senere samme år udgav de den legendariske single Video Killed The Radio Star, en halvelektronisk, New Wave-inspireret popsang.

Opløsningen[redigér | redigér wikikode]

Duoen fulgte op med flere singler, og udgav albummet The Plastic Age i 1980. Kort efter kom de begge i progrockbandet Yes, der hvor duoen deltog på en LP, Drama (1980), før Yes gik i opløsning. Yes blev senere genforenet, men med originalmedlemmerne Jon Anderson og Tony Kaye i stedet for Buggles-medlemmerne.

Efter Buggles[redigér | redigér wikikode]

Geoff Downes kom med i supergruppen Asia. Trevor Horn gik mod en succeskarriere i studiet – både som en af hovedmændene bag popfænomener som Frankie Goes To Hollywood, Boyzone og T.a.T.u, og som producent for mere seriøse artister som Yes, Mike Oldfield, Paul McCartney, Belle & Sebastian og Pet Shop Boys.

Genforeningen[redigér | redigér wikikode]

Buggles gjorde comeback som kvartet (Horn, Downes, Simon Darlow, guitar og keyboards og John Sinclair, guitar, vokal og trommer) i 1981 med albummet Adventures in Modern Recording.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]