Buxton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Buxton

Centrum i Buxton.
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Del af Storbritannien England
Region East Midlands
Andet
Tidszone UTC 0
Oversigtskort

Buxton er en kurby i Derbyshire, England. Det er den højest beliggende købstad i England.[1][2] Buxton bliver ofte omtalt som "porten til Peak District National Park", idet den ligger tæt ved grænsen til Cheshire mod vest og Staffordshire mod syd.[1] Byen var municipal borough indtil 1974, hvorefter Buxton blev lagt sammen med andre lokaliteter primært mod nord, inklusive Glossop, og dannede kommunalområdet og kommunen High Peak i grevskabet Derbyshire. Buxton er under økonomisk indflydelse fra Greater Manchester.

Poole's Cavern, der er en stor kalkstenshule, som er åben for offentligheden, ligger i Buxton. Ligeledes er byen kendt for St Ann's Well, som får vand fra en geotermisk kilde, som bliver hældt på flasker og solgt internationalt af Buxton Mineral Water Company. Derudover findes Buxton Opera House hvor der bliver afholdt flere musik- og teaterfestivaler hvert år. University of Derbys Devonshire Campus ligger i nogle af byens historiske bygninger.

Buxton er venskabsby med Oignies i Frankrig og Bad Nauheim i Tyskland.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Buxton – in pictures", BBC Radio Derby, March 2008, accessed 3 June 2013
  2. ^ Alston i Cumbria påberåber sig samme titel, men mangler et egentligt marked.
  3. ^ "Town Twinning website". Arkiveret fra originalen 21. juli 2011. Hentet 21. april 2015.
Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi