Byggetekniker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Byggetekniker er et 2-årigt afstigningsforløb under uddannelsen til bygningskonstruktør. Uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse, der giver adgang til titlen Byggetekniker AK. Du skal derfor være dygtig til at regne og jonglere med tal og formler. Det er en fordel, hvis du er god til at tegne. Byggeteknikere rådgiver i forbindelse med byggeri, og de indgår i tæt samarbejde med ingeniører, arkitekter og entreprenører.

Det er som byggetekniker vigtigt at være detaljeorientret og nøjagtig. Byggeteknikere er ansat i mange forskellige typer firmaer og virksomheder. Det kan fx være i entreprenørvirksomheder, ingeniørfirmaer, el-selskaber, tekniske forvaltninger eller arkitektfirmaer.

Byggeteknikerne udfører beregninger og tegninger og udarbejde planer over arbejdets udførelse. De kontrollerer, at byggeriet eller anlægsarbejdet lever op til de krav, lovgivningen stiller, og de er med til at udarbejde ansøgninger om byggetilladelse.

Byggeteknikerne projektere. Detaljerede planer, tegninger og beskrivelser skal udarbejdes, så der ikke er tvivl om selv de mindste detaljer. Meget af tegne- og projekteringsarbejdet foregår ved hjælp af it. Det kaldes cad, computer aided design.

Uddannelsen giver ret til at anvende titlen byggetekniker AK. Den engelske titel er AP Graduate in Construction Technology. Uddannelsens engelske betegnelse er Academy Profession Degree Programme in Construction Technology.