Cándido López

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cándido López

Cándido Lopez - Autorretrato - Google Art Project.jpg

Personlig information
Født 29. august 1840Rediger på Wikidata
Buenos AiresRediger på Wikidata
Død 31. december 1902 (62 år)Rediger på Wikidata
BaraderoRediger på Wikidata
Gravsted La Recoleta kirkegårdRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Genre PortrætRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Cándido López (29. august 1840 i Buenos Aires i Argentina31. december 1902) var en argentinsk maler og soldat. Han er mest berømt for sine detaljerede malerier og tegninger af slagene under tripelalliancekrigen, en krig han selv deltog i og som kostede ham hans højre arm. Han lærte sig derfor at male med sin venstre hånd.

Han var allerede en anset kunstner i 17-års alderen. Hans malerier af diverse slag viser hans hang for detaljer og mange af hans værker kan ses på det nationale kunstmuseum i Buenos Aires. Han er begravet på La Recoleta – kirkegården i Buenos Aires.

Cándido López indledte sin kunstneriske karriere som en daguerreotypifotograf i 1858. Han begyndte at tage billeder af sin fødeby og begav sig snart ud til småbyerne omkring Buenos Aires samt syd for Santa Fe-provinsen for at tage en mængde fotografier i perioden 1859 til 1863. Disse daguerretypi-billeder krævede både kompositionsforberedelse og planlægning før motiverne kunne foreviges, en kunst som gav ham et øje for detaljer, som han tog med sig videre i sine malerier.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]