CJ Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
CJ Group
CJ logo.svg
CJBd080211.jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform Offentlig
Branche Konglomerat
Grundlagt 1953
Åbnet Seoul
Nøglepersoner Lee Jay-hyun (formand)
Sohn Kyung-shik (formand)
Miky Lee (næstformand)
Lee Chae-wook (administrerende direktør)
Charles Jr (administrerende direktør)
Eksterne henvisninger
cj.net

CJ Group (koreansk: 씨제이㈜) er et sydkoreansk konglomeratholdingselskab med hovedkontor i Seoul. Det omfatter adskillige virksomheder inden for forskellige industrier inden for mad- og fødevareservice, farmaceutisk og bioteknologi, underholdning og medier, hjemmeshopping og logistik.[1] CJ Group var oprindeligt en filial af Samsung, indtil den skiltes i 1990'erne.[2]

CJ kommer fra 'Cheil Jedang' (koreansk: 제일 제당), som bogstaveligt talt kan betyde "første sukkerfremstilling", den industri, hvor den oprindeligt startede.

Bemærkelsesværdige datterselskaber af CJ inkluderer CJ CheilJedang (mad og drikkevarer), CJ Korea Express (logistik), CJ Olive Networks (sundheds- og skønhedsbutikker og IT), CJ ENM (underholdning og detailhandel) og CJ CGV (biografkæde).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "History – About CJ – CJ For Better Life". english.cj.net. Arkiveret fra originalen 2014-02-17. Hentet 2014-01-11.
  2. ^ Park, Soo-mee. "Korea's CJ Group Reorganizes Six Divisions into CJ Entertainment & Media". The Hollywood Reporter. Hentet 14. maj 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SydkoreaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sydkorea er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.