CLAMP

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Clamp til Anime Expo 2006. (Fra venstre mod højre) Satsuki Igarashi, Nanase Ohkawa, Tsubaki Nekoi, Mokona. Foto af John (Phoenix) Brown.

Clamp (クランプ, Kuranpu) eller CLAMP er signaturen for en gruppe af kvinder, der tegner manga. Gruppen blev dannet i 1989 og bestod den gang af tolv kvinder, herunder Tamayo Akiyama, Soushi Hisagi, O-Kyon, Kazu Nakamori, Yuzuru Inoue, Sei Nanao, Shinya KHIM og Leeza Sei. I 1990 var antallet af medlemmer syv, yderligere tre medlemmer forlod gruppe under arbejdet med debut-serien RG Veda.

I dag består gruppen CLAMP af 4 kvinder – Ageha Ohkawa (også kaldet Nanase Ohkawa), Tsubaki Nekoi, Mokona og Satsuki Igarashi.

CLAMP er en af Japans mest populære og fremgangsrige Mangaka grupper. Mange af deres manga- serier er blevet forvandlet til anime.

Typiske for CLAMPs serier er at de ofte indeholder et miks af elementer fra forskellige genrer, hvilket gør at fans af såvel shoujo som shounen bliver tiltrukket af historierne. Mange af deres serier har også forbindelser til hinanden og det er ikke unaturligt at den samme karakter, eller en alternativ version af en allerede kendt karakter dukker op i forskellige andre serier.

Clamps nuværende medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Manga[redigér | rediger kildetekst]

Mangaserier i produktion[redigér | rediger kildetekst]

Afsluttede mangaserier[redigér | rediger kildetekst]

Samarbejdesprojekter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Anime eller mangaSpire
Denne artikel om en anime og/eller manga er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.