Cand.med.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Cand.med. (candidatus/candidata medicinæ) er betegnelsen for en person, der har bestået medicinsk embedseksamen og dermed er indehaver af en kandidatgrad i lægevidenskab. Uddannelsen er en forudsætning for at blive læge.

Bekendtgørelsen om kandidatuddannelser fastsætter den engelske oversættelse Master of Science in Medicine. Den tilsvarende betegnelse i engelsksprogede lande vil som hovedregel være MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery) i Commonwealth-landene (Canada undtaget), medens man i USA, Canada og Israel i stedet bruger MD (Doctor of Medicine). Det amerikanske physician dækker i grove træk det samme som det danske "læge", medens ordet i britisk engelsk primært betegner en specialist i intern medicin; hér kan i stedet doctor bruges som generel betegnelse.

Det medicinske fakultet på Københavns Universitet har eksisteret siden universitetets grundlæggelse i 1479.

Sundhedsfakultetet på Aarhus Universitet opstod i 1936, hvilket var 8 år efter universitet blev grundlagt.[1]

Fakultetet for medicin på Aalborg Universitet Arkiveret 24. maj 2022 hos Wayback Machine blev først oprettet i 2010, mens fakultetet for klinisk medicin blev til i 2013.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Om Health
  2. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 24. maj 2022. Hentet 11. juni 2022.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.