Cape Coast

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cape Coast
Overblik
Land Ghana Ghana
Region Central
Andet
Tidszone UTC Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 0 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Cape Coast centrum
Carolusborg / Cape Coast Castle

Cape Coast (tidl. portugisisk navn Cabo Corso) er en by i Ghana, ved Guineabugten med 169.894 indbyggere[1]. Den er hovedstad for regionen Central. Byen ligger ca. 165 km vest for Accra.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Byen blev oprindelig grundlagt af portugiserne i begyndelsen af 1600-tallet som en handelsstation. Det blev først bygget et handelsfort og byen voksede frem omkring fortet. Portugiserne handlede oprindelig med Ashanti og andre folkegrupper om guld, landbrugsvarer og lignende. Senere udviklede Cape Coast sig til en af de centrale handelsstationer for slavehandel. Senere blev byen overtaget af nederlænderne, som udbyggede fortet til et slot i 1637. Slottet blev yderligere udbygget af svenskerne i 1652 og erobret af briterne i 1664. Danmark-Norge kontrollerede også Cape Coast en periode. Briterne brugte Cape Coast som sit hovedsæde for sine Guldkystoperationer, før de i 1877 gjorde Accra til hovedstad for kolonien Guldkysten. Carolusborg/Cape Coast Castle er stadig bevaret i byen og står nu på UNESCOs liste over verdensarven. Et andet fort fra 1820, Fort William, ligger på en bakke over byen.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "2010 Population and Housing Census" (PDF). Ghana Statistical Service. Arkiveret fra originalen (PDF) 25. september 2013.
Ghanas geografiSpire
Denne artikel om ghanesisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi