Spring til indhold

Carl Christensen (direktør)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carl Christensen
Født12. juni 1899 Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Død11. december 1984 (85 år) Rediger på Wikidata
NationalitetDanmark Dansk
Uddannelse og virke
BeskæftigelseForretningsperson Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserRidder af 1. grad af Dannebrog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Carl Christensen (12. juni 1899 i Aarhus11. december 1984) var en dansk virksomhedsgrundlægger og direktør.

Han var søn af købmand Anders Christensen (død 1937) og hustru Marie f. Søndergaard (død 1939), blev uddannet i firmaet Tvermoes & Abrahamson og etablerede i 1927 egen virksomhed, Aktieselskabet Carl Christensen eller C.A.C., der importerede auto-resoervedele og drev fabrikker for renoverede auto-komponenter i Aarhus. Virksomheden blev etableret i små lokaler på Kystvejen i Aarhus, hvor der blev monteret Ford-dele på de nøgne Ford-chassiser, der ankom fra USA. Bilerne kom uden batterier, speedometer og lignende, og det blev Carl Christensens opgave at få færdiggjort bilerne. Da lokalerne på Kystvejen efterhånden blev for små i forbindelse med virksomhedens vækst, flyttede CAC til Park Allé, hvor Carl Christensen indrettede Danmarks første motorrenoveringsværksted. Herefter blev fabrikanten kendt som "Cylinder-Carl". Virksomheden blev udvidet med filialer i København 1929, i Odense 1950 og i Aalborg 1956. Han var direktør i og formand i bestyrelsen for A/S Carl Christensen, A/S C.E. Pasborg, Aarhus og A/S Dansk Cylinder Service, Kolding.

Carl Christensen var også Ridder af 1. grad af Dannebrog, formand for tilsynsrådet for Handelsbanken i Aarhus 1942-72, for bestyrelsen for købstadmuseet Den Gamle By, medlem af Universitets-Samvirket, Aarhus, af bestyrelsen for Aarhus Oliefabrik A/S og Herregårdsmuseet Gammel Estrup. I 1967 stiftede han CAC Fonden, som ejer virksomheden CAC og støtter kunst og kultur.

Gift 20. november 1923 med Anna Johanne Høyer (12. april 1902 i Kolding -), datter af prokurist Vilhelm Høyer (død 1921) og hustru Johanne f. Carstensen (død 1961).

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Carl Christensen (direktør) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.