Celinder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Celinder Guitar Design / Celinder Bass er et dansk guitar-/basmærke som ejes og drives med international succes[1][2][3] af guitarbyggeren Christian Celinder, født i 1964.

Han er grundlægger af Celinder Guitar Design / Celinder Bass og var klassisk pianistDet Kongelige Danske Musikkonservatorium, København, da han forelskede sig i bassen.[4]

Han modtog værdifuld instruktion i at spille kontrabas og basguitar af de musikalske giganter Bo Stief og Niels Henning Ørsted Pedersen (NHØP).

Den 1. oktober 1987 startede han sine egne fremstillinger af musikinstrumenter i København, Danmark[5] herunder produktioner af el-bass guitaren baseret på det amerikanske Fender design af Jazz og Precision basser.

Celinder tog den oprindelige udformning af Leo Fender og en mere moderne teknisk viden til at håndbygge nogle unikke og sjældne basguitarer til verdensmarkedet. De er i dag eftertragtet og kendt for særegen lyd og design[6].

Om Celinder basguitarer[redigér | rediger kildetekst]

I begyndelsen fokuserede Celinder primært sine produktion af J- og P-seriernes Classic, Vintage og Update modeller i 4- og 5-strengs udgaver.

Siden udviklede han Celinder Aura og Celinder Custom serierne i 4-, 5- og 6-strengs modeller, med mere avanceret teknik og i sjældne træsorter.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Arkiveret 23. april 2013 hos Wayback Machine