Cesare Rubini

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Cesare Rubini

Cesare Rubini (as basket player).jpg

Personlig information
Født 2. november 1923Rediger på Wikidata
TriesteRediger på Wikidata
Død 8. februar 2011 (87 år)Rediger på Wikidata
MilanoRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Vandpolospiller, basketballspiller, basketballtrænerRediger på Wikidata
Deltog i Sommer-OL 1948,
Sommer-OL 1952Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Cesare Rubini (2. november 1923 i Trieste8. februar 2011) var en italiensk vandpolospiller som deltog i de olympiske lege 1948 i London og 1952 i Helsingfors.

Rubini blev olympisk mester i vandpolo under OL 1948 i London. Han var med på det italienske hold som vandt vandpoloturneringen foran Ungarn og Nederlandene. Italien vandt alle tre kampe i finale runden, som bestod af fire hold. De vandt over både Belgien og Nederlandene med 4-2 og over Ungarn med 4-3 i gruppespillet, et resultat som blev taget med til finalerunden.

Fire år senere, under OL 1952 i Helsingfors, vandt han en bronzemedalje i vandpolo med det italienske hold som kom på en tredjeplads i vandpoloturneringen efter Ungarn og Jugoslavien. Italiens resultat i finale runden som bestod af fire hold var 2-7 mod vinderne fra Ungarn og 1-3 mod Jugoslavien og vandt mod USA med 5-4 fra gruppespillet, et resultat som blev taget med til finale runden. Der var 21 hold som deltog i vandpoloturneringen som blev afviklet fra den 25. juli til 2. august 1952.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]