Cesare Rubini

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Cesare Rubini (2. november 1923 i Trieste8. februar 2011) var en italiensk vandpolospiller som deltog i de olympiske lege 1948 i London og 1952 i Helsingfors.

Rubini blev olympisk mester i vandpolo under OL 1948 i London. Han var med på det italienske hold som vandt vandpoloturneringen foran Ungarn og Nederlandene. Italien vandt alle tre kampe i finale runden, som bestod af fire hold. De vandt over både Belgien og Nederlandene med 4-2 og over Ungarn med 4-3 i gruppespillet, et resultat som blev taget med til finalerunden.

Fire år senere, under OL 1952 i Helsingfors, vandt han en bronzemedalje i vandpolo med det italienske hold som kom på en tredjeplads i vandpoloturneringen efter Ungarn og Jugoslavien. Italiens resultat i finale runden som bestod af fire hold var 2-7 mod vinderne fra Ungarn og 1-3 mod Jugoslavien og vandt mod USA med 5-4 fra gruppespillet, et resultat som blev taget med til finale runden. Der var 21 hold som deltog i vandpoloturneringen som blev afviklet fra den 25. juli til 2. august 1952.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]