China Post

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For den taiwanesiske avis, se The China Post
Postlastbil fra China Post

China Post (kinesisk: 中国邮政; Kina Post), der er det officielle navn benyttet af Kinas statslige postvæsen i forretningsøjemed; udgør samtidig det officielle postvæsen i Folkerepublikken Kina. Statspostvæsenet (kinesisk: 国家邮政局), der i daglig tale kaldes for China Post, er både tilsynsmyndighed og en statsejet virksomhed, og er dermed ansvarlig for tilsynet med det nationale postvæsen samt driften af nationale postvirksomheder.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Den postale historie i Kina kan spores tilbage til Shang-dynastiet. Toldpostkontoret blev etableret af Qing-dynastiet i 1878 af Li Hongzhang efter et forslag af de fremmede magter, med filialer i fem store handelsbyer. Den 20. marts 1896 blev toldpostkontoret omdannet til det store Qing-postvæsen, der i 1911 blev gjort uafhængigt af toldvæsenet. Det nuværende Kinas statslige postvæsen blev etableret i 1949. Det afløste Chunghwa Post i fastlandskina i 1949, og overtog Kinas plads i Verdenspostforeningen i 1972. Det blev tidligere administreret af ministeriet for post og telekommunikation.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


KinaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Kina er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.