Concerto Copenhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Concerto Copenhagen
Orkestret er gået.jpg
Læg venligst et bedre billede frem
Art Barokorkester
Grundlagt 1991
Hjemmehørende København
Dirigent p.t. Lars Ulrik Mortensen
Netsted coco.dk

Concerto Copenhagen er et professionelt barokorkester baseret i København og grundlagt i 1991.

Orkestrets stil og medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Orkestret spiller fortrinsvis musik fra 1700-tallet og tilstræber et autentisk 1700-talsudtryk ved at spille på instrumenter, der er tidstypiske for den tid, ved at bemande orkestret efter barokkens normer og ved at udnytte tilgængelig viden om datidens opførelsespraksis. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidig. Det er anerkendt som et af nutidens bedste på dette område.

Orkestret har siden 1999 haft Lars Ulrik Mortensen som leder, men har ingen fastansatte musikere. På netstedet angiver man, at der findes en brutto-trup på ca. 50 musikere, der alle også spiller i forskellige andre sammenhænge og ensembler i Danmark, Skandinavien og det øvrige Europa. De udfordrer hele tiden sig selv ved at spille musik, de ikke kender i forvejen (også kendt som "ny musik"), og ved at spille med forskellige dirigenter og ledere – eller helt uden. Mange har været med til næsten alle Concerto Copenhagens projekter i en lang årrække, nogle enkelte har været med helt fra starten, nogle kan kun deltage engang imellem eller er først lige begyndt at spille med i enkelte projekter. Concerto Copenhagen er en størrelse i konstant bevægelse og forandring og udgøres til hver en tid af de musikere, der spiller med i et givent projekt.

Fra 2015 til medio 2017 er den danske komponist Karl Aage Rasmussen tilknyttet som huskomponist. Han har både leveret nykomponeret musik, der er tilpasset orkestrets besætning og spillestil, samt bearbejdelser af musik fra baroktiden.

Finansiering og virke[redigér | redigér wikikode]

Orkestret er finansieret af Statens Kunstfond med ca. 20%, private sponsorer med ca. 20% og egenindtægter ca. 60% (2017). Det har en ret intensiv koncertaktivitet. I 2016 spillede det således 21 enkeltstående koncerter eller serier, der bestod af teaterforestillinger eller festivaler eller turneer til udlandet, USA, Japan, Brasilien, Mexico, Australien og Kina

Igennem årene har man samarbejdet med en række kendte kor, solister og dirigenter som: Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter, Andrew Manze, Reinhard Goebel, Ronald Brautigam, Jordi Savall og Alfredo Bernardini, som p.t. er ensemblets 1. gæstedirigent.

CD-indspilninger (ikke komplet)[redigér | redigér wikikode]

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]