Badminton Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Danmarks Badminton Forbund)
Spring til navigation Spring til søgning

Badminton Danmark (tidligere Danmarks Badminton Forbund, forkortet DBF) er det danske nationale forbund for badminton.

Organisationen repræsenterer 682 klubber og cirka 94.000 spillere og tegnes af en hovedbestyrelse, der består af tretten personer: Formand, næstformand, økonomiansvarlig, elite- og turneringsansvarlig, bredde- og udviklingsansvarlig samt en repræsentant for hver af de otte kredse, der geografisk dækker landet. De fem medlemmer af bestyrelsen, der ikke repræsenterer kredsene, vælges ved årlige repræsentantskabsmøder, hvor der også gennemføres beslutninger for badmintonsporten i Danmark. På repræsentantskabsmøderne deltager repræsentanter for alle organiserede badmintonspillere.

Badminton Danmark står for driften af det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, elitetalentcentre i henholdsvis Aarhus og på Fyn, samt talentcentre i Aalborg, Kolding og Slagelse.

Cheflandstræneren i Badminton Danmark er Kenneth Jonassen. Derudover tæller forbundet tre øvrige landstrænere, Jesper Hovgaard, Jakob Høi og Thomas Stavngaard.

Badminton Danmark er ansvarlig for afholdelse af landsturneringer for klubhold og danmarksmesterskaberne i alle fem kategorier, herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixeddouble. Endelig arrangerer Badminton Danmark internationale turneringer i landet, herunder BWF Super Series-turneringen Denmark Open, som er en tilbagevendende event. Desuden arrangerer Badminton Danmark VM Individuelt i 2023 i København og VM for herre- og damelandshold 2020 (Thomas Cup & Uber Cup) i Aarhus.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]