Dansk Værdihåndtering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk Værdihåndtering er en dansk virksomhed, der specialiserer sig i transport og håndtering af værdier og kontanter for detailhandel og finanssektoren.

Virksomheden, som fra starten hed S&P Security, blev grundlagt i 2000 af G4S, men ejes i dag af det norske selskab NOKAS[1], Dansk Værdihåndtering har hovedkontor i Brøndby med afdelinger i Århus og Fredericia med i alt 160 ansatte. Blandt selskabets største kunder inden for detailbranchen er Coop og Dansk Supermarked. NOKAS varetager ligeledes finansielle opgaver inden for finanssektoren. Der prioriteres et højt sikkerhedsniveau, på den baggrund foregår alle arbejdsopgaver med høj faglighed. I Danmark er NOKAS markedsledende inden for værdihåndtering.

Røveri[redigér | redigér wikikode]

Dansk Værdihåndterings tællecentral i Brøndby blev udsat for et røveri 10. august 2008 kl. 4.30 om morgenen. Røverne skaffede sig adgang ved at penetrere muren med en gummiged, der var stjålet fra nabovirksomheden. Udbyttet var på 60 mio. kr., hvilket gør det til Danmarkshistoriens 2. største – kun overgået af røveriet mod Loomis i Glostrup[2].

Noter og referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvsninger[redigér | redigér wikikode]