De Beers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

De Beers er en koncern som driver gravedrift af og handel med diamanter. Koncernen blev grundlagt i det sydlige Afrika af Cecil Rhodes. De forskellige datterselskaber indenfor De Beers-gruppen er ansvarlig for cirka 40 procent af verdens diamantproduktion, i værdi [1].

Selskabet er aktivt i alle kategorier af diamantgravedrift: brud, underjordisk, udvaskning i stor skala, langs kysten og dybt til søs. De Beers er ikke involveret i uformel drift i lille skala som sjælden er økonomisk drivværdig for graveselskaber.

De Beers er tilstede i 25 lande, stort set på grund af sine omfattende ledeaktiviteter. Gravedrift finder sted i Botswana, Namibia, Sydafrika og Tanzania. Gravedriften i Botswana finder sted gennem graveselskabet Debswana [2], et foretag som er et delt foretag med regeringen i Botswana. I Namibia finder det sted gennem Namdeb [3], et foretag som er delt med regeringen i Namibia. Gravedriften i Sydafrika finder sted gennem De Beers Consolidated Mines [4], et partnerskap med den Ponahalo Investments. I Tanzania sker det gennem et partnerskab med regeringen i Tanzania, 75 % ejet af De Beers og 25 % af regeringen. De Beers er i 2007 forventet at åbne sin første grave i Canada, kaldt "Snap Lake", som ligger i Canadas Northwest Territories.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Introduktion og profil, De Beers hjemmeside
  2. ^ Operations: Introduction Debswanas hjemmeside
  3. ^ Namdeb: Overview Namdebs hjemmeside
  4. ^ De Beers Consolidated Mines (DBCM)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]