Spring til indhold

Dementor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Dementor er et fiktivt væsen fra J.K. Rowlings serie om Harry Potter.

Dementorer bevogter det frygtede fængsel Azkaban, indtil Voldemorts genopstandelse. Dementorerne beskrives som tre meter høje onde væsner, de er klædt i sorte kapper, med en hætte som dækker deres ansigt, de har ingen øjne, og deres mund, er et sort hul. De suger alle positive og lykkelige minder ud af deres ofre, og ofrene bliver ladt tilbage med alle de værste oplevelser i deres liv. Dementorerne er usynlige for muggler, men de påvirker muggler på samme måde, som de påvirker troldmænd og hekse.

En dementors sidste og værste våben kaldes en dementors kys. Den trækker hætten på kappen lidt tilbage og presser kæben ned over ofrets mund og suger hans sjæl ud, hvilket efterlader ham som en tom skal, levende men fuldstændig, uigenkaldeligt ”borte”.

Det eneste forsvar mod Dementorer er Patronus besværgelsen.

Troldmænd, Hekse og Muggler som er blevet angrebet af en Dementorer

Citater om Dementor[redigér | rediger kildetekst]

Remus Lupin giver denne beskrivelse af en dementor i Harry Potter og Fangen fra Azkaban

Citat Dementorerne er blandt de mest onde væsner som betræder denne jord. De hjemsøger de mørkeste, snavsede steder, de blomstrer i forrådnelse og fortvivlelse, de dræner luften omkring dem for fred, håb og glæde. Selv mugglere føler deres nærvær, selvom de ikke kan se dem. Hvis du kommer for tæt på en dementor, vil alle glade minder blive drænet fra dig. Hvis det er muligt, vil dementoren dræne dig længe nok til, at den har forvandlet dig til noget lignende den selv – sjæleløst og ond. Du vil blive efterladt med intet andet end dine værste minder i livet. Citat

Se også[redigér | rediger kildetekst]