Democratic Front for the Liberation of Palestine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP, arabisk: Al-Jabha Al-Dimuqratiyah Li-Tahrir Filastin) er en palæstinensisk marxistisk-leninistisk befrielsesorganisation, der indgår i den palæstinensiske befrielsesorganisation, PLO.

Organisationen blev stiftet i 1969 af jordaneren Na'if Hawatmeh og blev da kaldt Popular Democratic Front for the Liberation of Palestine. Den skulle være en politisk anderledes organisation end Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), der var blevet dannet nogle år forinden som fælles front for en række militante palæstinensiske grupper. DFLP stod ideologisk til venstre for PFLP og erklærede, at dens hovedfjende var de zionistiske overklasseimperialister. Den var også kritisk overfor en række arabiske regeringer og kritiserede andre palæstinensiske grupper for at være for lidt kritiske overfor de reaktionære kræfter i den arabiske verden.

Kildeangivelser[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.