Demokratiske Alliance (Grækenland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Den demokratiske alliance (græsk: Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΗ.ΣΥ., Dimokratiki Symmachia eller DISY) er et liberalt midterparti i Grækenland.

DISY blev stiftet den 21. november 2010 af Dora Bakoyannis, der tidligere blandt andet har været udenrigsminister i Grækenland. [1] Hun forlod det liberalkonservative Nyt demokrati på grund af uenighed om de nødlån, som EU og IMF havde bevilget til Grækenland. Partiets første kongres fandt sted i slutningen af maj 2011.

Parlamentsvalgene i 2012[redigér | redigér wikikode]

I april 2012 havde DISY fire medlemmer fra parlamentet, mens partiet havde syv medlemmer i rådene for de græske periferier.

Ved valget til det græske parlament den 6. maj 2012 fik partiet 2,55 procent af stemmerne. Dermed nåede partiet ikke over spærregrænsen på tre procent, og mistede sine fire pladser i parlamentet.

Den 21. maj 2012 meddelte DISY, at partiet ville opstille i valgforbund med Nyt demokrati ved valget i juni 2012.[2]

International placering[redigér | redigér wikikode]

Partiet tilhører European Liberal Democrat and Reform Party (ELDR). I slutningen af maj 2011 skiftede DISYs eneste europaparlamentariker (som blev indvalgt på Nyt demokratis mandat) fra Europæisk Folkeparti til Alliancen af liberale og demokrater for Europa (ALDE).

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Artiklen bygger helt eller delvist på Norsk Wikipedia.

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]