Den Danske Afghanistan Komité

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive, i Wikipedia:Selvbiografier § Typer af selvbiografier.
Den Danske Afghanistan Komité
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 13788588 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/13788588 Rediger på Wikidata

Den Danske Afghanistan Komité (DAC) er en folkelig forening (NGO) etableret i 1984. Den har som formål at forbedre sundhedstilstanden i dele af Afghanistan. DACs vision er at skabe ”lige adgang til sundhed for alle afghanere – med særlig fokus på kvinder, børn og udsatte grupper – for derved at øge livskvaliteten for den afghanske befolkning”.

Foreningen har over en længere årrække opbygget et sammenhængende sundhedssystem for ca. ½ mio. mennesker i Herat-provinsen. Dette blev i 2015 overdraget til en afghansk NGO.

Fra 2015 til 2019 har foreningen haft to indsatsområder, begge i Herat-provinsen:

Dels et projekt med det formål at forbedre lokalbefolkningens viden om diabetes og øge kapaciteten til at forebygge denne sygdom. Arbejdet sker på centralsygehuset i Herat, som DAC tidligere har støttet på forskellige området og støttes af World Diabetes Foundation

Det andet projekt fokuserer på styrke viden om egne sundhedsrettigheder for indbyggerne i Injil distriktet. Indsatsen sker i samarbejde med den lokale civilsamfundsaktør Rural Rehabilitation Association for Afghanistan (NPO/RRAA) og støttes af CISU.

Formand for Afghanistan komiteen er læge Ole Frank Nielsen, næstformand er sygeplejerske Elin Petersen, mens civilingeniør Claus Christensen er kasserer.

Link[redigér | rediger kildetekst]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]