Der Deutschlandexpress

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Udsnit af Der Deutschlandexpress med Alperne.
Udsnit ved Nordsøen.

Der Deutschlandexpress er en modeljernbaneudstilling i Nordsternpark i den tyske storby Gelsenkirchen. Med 700 m² er det Tysklands tredje- og verdens fjerdestørste modeljernbane, kun overgået af Miniatur Wunderland i Hamburg, Loxx i Berlin og Northlandz i New Jersey.

Anlægget er udformet som en rejse gennem Tyskland med landskaber rækkende fra Nordsøen, over Ruhr-distriktet, Rhinlandet og Bodensee til Schweiz. Undervejs er der mange bygninger, broer og andre elementer med virkelige forbilleder, hvortil så kommer ting som over 15.000 figurer, 5.000 lamper, 1.100 bygninger, 1.750 vejkøretøjer og meget andet. Anlægget bindes sammen af over 250 tog med mere end 4.000 vogne. Anlægget, der er i Skala H0 (størrelsesforhold 1:87), er digitalstyret og baseret på Märklins systemer.

Bygningen af anlægget blev påbegyndt i 1997 og stod hovedsageligt klar 30. april 1999. Der sker dog stadig tilføjelser eller ombygninger. Således er der i mellemtiden tilføjet en bevægelig varmtluftsballon, en kirkegård med gravlamper og spøgelser og et tivoli, samt belysning i togene, husene og på vejene til når natten sænker sig over anlægget.

Udover selve anlægget er der et legehjørne med forskellige baner til børn samt en biograf.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]