Rheinland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Rhinlandet)
Spring til navigation Spring til søgning
Kort over Rheinland fra 1905. Klik for at se en større version

Rhinland var en region i det vestlige Tyskland. Rhinland lå på begge sider af floden Rhinen, og ligger i dag i de tyske delstater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.

Rheinland var en preussisk provins. Den blev oprettet i 1822 af to preussiske provinser: det tidligere hertugdømme Jülich-Kleve-Berg og storhertugdømmet Niederrhein. Efter første verdenskrig blev Saarland udskilt fra Rheinland og kom under fransk administration. Samtidig blev dele af Rheinland overtaget af Belgien.

I mellemkrigstiden skulle Rheinland ifølge Versailles-traktaten være en demilitariseret zone. Den 7. marts 1936 ignorerede Hitler traktaten og sendte tyske styrker ind i området.

I 1946 fik Rheinland efter anden verdenskrig den nutidige administrative inddeling og blev delt mellem Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.

Nogle af største byer i Rheinland er Aachen, Bonn, Köln, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Koblenz, Krefeld, Leverkusen, Mainz, Mönchengladbach, Mülheim an der Ruhr, Oberhausen, Remscheid, Solingen, Trier og Wuppertal.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: