Derby Sketching Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Sharon Chemical Works af A.J. Keene, der var medlem af Derby Sketching Club

Derby Sketching Club er en forening for malere og tegnere i Derby, England. Foreningen blev stiftet i 1887 og mødes fem gange om ugen i Derby-forstaden Littleover, hvor medlemmerne arbejder med deres kunst. Blandt foreningens tidlige medlemmer kan nævnes F. Booty, Alfred John Keene, William Swindell, George Thompson, Charles Terry og Frank Timms.

Historie[redigér | redigér wikikode]

En gruppe unge mænd stiftede i 1887 Derby Sketching Club med det formål at de og andre kunne male og tegne og dele interessen med andre. Det årlige kontingent blev 2 shilling 6 pence. Gruppens første udstilling fandt sted i januar 1889 i Athenaeum Rooms.

Derby Ladies Art Group blev stiftet i 1922, og i 1951 holdt de to grupper for første gang en fællesudstilling i forbindelse med Festival of Britain. I 1966 blev de to foreninger lagt sammen.

Kunstsamleren Alfred E. Goodey[1] samlede på værker af Derby Sketching Clubs medlemmer og gav i 1940'erne sin samling til Derby Museum and Art Gallery.

Foreningen er stadig aktiv, mødes, har gæsteforelæsninger og holder udstillinger, og foreningen benytter sin website til at fremvise medlemmernes arbejder.

Andre væsentlige medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Ernest Townsend, R.W. Bardill, Harold Gresley, J.P. Wale

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Allard, Sarah; Nicola Rippon (2003). Goodey's Derby p. 12. Breedon Books. s. 157. ISBN 1 85983 379 9. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kulturSpire
Denne artikel om kunst eller kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.