Die Glocke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.

Die Glocke (tysk "klokken") er navnet på et tophemmeligt tysk projekt fra 2. verdenskrig. De eneste kilder om emnet stammer fra den polske forfatter, og aero-jounalist Igor Witkowski, der hævder, at Die Glocke var et hemmeligt våbenprogram. Koordinater: 50°37′43″N 16°29′39″Ø / 50.628704°N 16.494244°Ø / 50.628704; 16.494244 Emnet er de senere år blevet meget populært blandt sammensværgelsesteoretikere, og flere mere eller mindre fantastiske påstande uden faktuel grobund er blevet fremsat igennem de sidste år.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Igor Witkowski er den første der kom med påstanden om at der havde eksisteret et tophemmeligt naziprojekt direkte udviklet af SS, kendt som "Die Glocke". Han præsenterede dette i sin bog; Prawda O Wunderfaffe, (Sandheden om supervåbenet -2000-), i hvilken han referer til projektet som "Nazi-klokken".

Meget lidt var kendt omkring projektet indtil den britiske forfatter og tidligere journalist fra "Janes Information Group"; Nick Cook tog emnet op i sin bog; The hunt for Zero point. Interessen voksede, og Witkowski´s bog blev oversat til engelsk i 2003 (The truth about the Wunderwaffe).

Yderligere spekulationer har været nævnt i andre bøger af bl.a. Joseph P. Farrell, Jim Marrs og Henry Stevens.

I et avisinterview i midten af 50´erne fortalte den tyske ingeniør, George Klein, at han arbejdede på en "flyvende tallerken" prototype i 1945. Han fortalte også at nazist regeringen med SS i spidsen ødelagde alle beviser på opfindelsen så det ikke skulle falde i de invaderende Sovjetters hænder.

Die Glocke er blevet populær "science fiction" materiale, og store fantastiske proklamationer så som "Haunebu" ufo´erne og supervåben er blevet påstået som faktuelle på flere private hjemmesider, dog alle uden nogen former for faktuelle oplysninger, og må derfor tilskrives fri fantasi.

Facts[redigér | redigér wikikode]

Witkowski påstår at have sine oplysninger fra det polske hemmelige politi, hvor en af hans bekendte (som han ikke vil opgive navnet på) efter sigende har ladet ham se nogle dokumenter omkring projektet. Ifølge disse dokumenter følger her information om "Die Glocke".

Die Glocke projektet var en serie eksperimenter der blev udført af Det tredje rige, af Shutzstaffel SS, i et underjordisk anlæg kaldet "Der Riese", på dansk "Kæmpen". Die Riese ligger i nærheden af byen Ludwikowice, tæt ved den tjekkiske grænse i og omkring Wenceslaus minen.

Selve "Die Glocke" er beskrevet som værende af en form for metal, ca. 3 meter i diameter, og 4 – 5 meter høj. Den skulle efter påstanden indeholder to roterende cylindre der kører i modsatte retninger, som indeholder et materiale kaldet "Xerum 525". Når Die Glocke blev aktiveret ville den give et violet lys fra sig. Xerum 525 er muligvis et ekstrem sjælden kviksølvsart. Den krævede enorme mængder elektricitet for at blive "tændt", og når den var tændt udsendte den ekstreme høje mængder stråling. Strålingen var så voldsom at flere teknikere døde som følge deraf, samt testobjekter, så som planter og dyr, efter kort tids udsættelse for strålerne blev omdannet til en sort organisk mudder.

Igor Witkowski har haft "Die Glocke" som hobby i 20 år, og er blandt andet blevet interwievet i Discovery programmet, "Nazi Ufo Conspiracy".

Hegnet[redigér | redigér wikikode]

Hegnet er en betegnelse for en stor cementkonstruktion umiddelbart nær "Der Riese" anlægget. Det har slående lighed med de konstruktioner hvori man tester helikoptere. I 2007 blev der udført tests af konstruktionen og dette viste en overraskende høj akkumulering af isotoper i jernskelettet under cementen. Dette kan kun forekomme ved en ualmindlig høj udladning af neutroner, hvilket igen kan bekræfte teorien om at Die Glocke muligvis kunne være en ionstorm generator.

Teorier[redigér | redigér wikikode]

Der er ingen tvivl om, at nazisterne udviklede våben i minerne kendt som "Der Riese". Op mod krigens slutning foregik næsten al teknologisk våbenudvikling i underjordiske laboratorier, og Der Riese bærer stort præg af at være netop sådan et anlæg. Anlægget er i dag oversvømmet med vand, men man har fundet et rum der ikke er adgang til. Man tror at det kan være her "Die Glocke" har været testet.

På grund af den mekanisme der påstås at være inde i "Die Glocke" har der været tanker om at det kan have været en såkaldt "anti-tyngdekraft" maskine. Den nærliggende dæmning har kunne producere de enorme mængder elektricitet dette kunne have krævet. Om der blev arbejdet på løft via ionstorm, eller der er tale om en decideret "flyvende maskine" er blot gætterier.

En af de mere vilde teorier er at Die Glocke var beregnet til at skabe et torsions felt, som kan bøje universet, og man dermed kan rejse igennem tid.

Der vides med sikkerhed i dag at Tyskerne under krigen arbejdede på radikale projekter, og Hitler selv udtalte at der blev forsket i "wunderwaffen" vidundervåben der ville ændre krigens gang.

Efterspil[redigér | redigér wikikode]

Hvis Die Glocke nogensinde har eksisteret er det uvist hvad der er blevet af den, og hvad den var beregnet til. Om det var en ny form for bombe, eller et flyvemaskineprojekt vides ikke. Dog er der et underligt sammentræf med et UFO tilfælde i USA, i Keckburg, Pennsylvania, hvor flere så et flyvende objekt der lignede et ahorn, eller "klokke".

Dette har fodret myten om at Die Glocke var en Nazi UFO prototype, som USA, efter krigen slutning transporterede hjem, og har brugt til forsøg efterfølgende.

Fiktive påstande[redigér | redigér wikikode]

De helt vilde påstande går ud på at Die Glocke var en motor til en af de såkaldte fiktive Haunebu Nazi UFO´er. Haunebu Ufo´er er afsløret som forfalskninger, ligesom de fotos der hører med til historierne også er forfalskninger. Andre igen påstår at Hitler havde en base på månen, og andre igen påstår at Nazisterne lever under jorden på arktiske baser på sydpolen kaldet "Neu Schwabenland".. Der er også dem dertilknytter Die Glocke til fiktive loger i Nazityskland som "Black Dawn" og "Vril kulten".

Afslutningsvis[redigér | redigér wikikode]

Die Glocke er lidt af et mysterium og der vides alt for lidt om den til at man kan bekræfte at den overhovedet har eksisteret. Alle facts bygger på mundtlige overleveringer, om papirer der ikke er blevet udleveret.

Den store ophobning af isotoper i konstruktionen "Hegnet" er de eneste konkrete beviser for at der har været en speciel aktivitet omkring "Der Riese" anlægget.

Se også[redigér | redigér wikikode]