Dinner for Schmucks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dinner for Schmucks
Instrueret af Rediger på Wikidata Jay Roach
Produceret af Rediger på Wikidata Laurie MacDonald, Jay Roach og Walter F. Parkes
Medvirkende Rediger på Wikidata Steve CarellPaul RuddStephanie SzostakJemaine ClementZach GalifianakisLucy PunchBruce Greenwood, David Walliams, Ron Livingston, Octavia SpencerJeff Dunham, Chris O'Dowd, Andrea Savage, Blanca Soto, Kristen Schaal, Nick Kroll, Nicole LaLiberte og Patrick Fischler
Fotografering Rediger på Wikidata Jim Denault
Land Rediger på Wikidata USA
Sprog Rediger på Wikidata engelsk
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
Scope på scope.dk
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Hjemmeside Rediger på Wikidata http://www.dinnerforschmucks.com
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Dinner for Schmucks er en komediefilm fra 2010 og er den amerikanske tilpasning af den franske film Le Dîner de Cons, som er beskrevet af instruktøren som "inspireret af" den oprindelige snarere end en genindspilning af den.

Filmen blev instrueret af Jay Roach, skrevet af David Guion og Michael Handelman og har Steve Carell og Paul Rudd, som tidligere havde medvirket sammen i Anchorman: The Legend of Ron Burgundy og The 40 Year Old Virgin. Filmen blev udgivet i biograferne den 30. juli 2010 i USA. Zach Galifianakis vandt Comedy Award for "Bedste Komedie Skuespiller – Film" for sin rolle som Therman Murch i filmen.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Budgettet for filmen blev delt mellem distributøren Paramount Pictures, såvel som DreamWorks Pictures og Spyglass Entertainment. Produktionens budget var 69 millioner dollars, men takket være skattelettelser blev prisen på 62.700 tusind $ mere. Optagelserne til middagscenen fandt sted på samme sted som blev brugt til Wayne Manor i 1960'ernes Batman tv-serie.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]