Scope

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Scope
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 37810355 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/26933846 Rediger på Wikidata

Scope er en dansk filmportalinternettet med informationer om både danske og udenlandske film.

Scope er både filmdatabase, biografoversigt og et debatforum. I de senere år har den medtaget citater og kvantitative vurderinger fra dagbladsanmeldelserne af de enkelte film.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Scope blev udviklet og lanceret af softwarefirmaet Mondo og fik premiere som filmportal den 1. juli 1995. På trods af internettets endnu begrænsede udbredelse i Danmark havde portalen 5000 besøgende den første måned. 1. november 1998 (under Dot.com-bølgen) blev Scope, der på dette tidspunkt havde 10.000 ugentlige brugere, solgt til den danske afdeling af internetudbyderen World Online. I 2000 blev World Online opkøbt af det italienske internetselskab Tiscali, og i 2002, da dotcom-bølgen havde fortaget sig, besluttede Tiscali at skære ned på deres aktiviteter i Danmark og fyre alle medarbejderne på Scope. Det lykkedes dog fire Scope-medarbejdere at redde Scope fra lukning ved at købe sitet af Tiscali. 1. oktober 2002 stiftede de fire nye ejere interessentselskabet Scope I/S.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film