Diskussion:Ø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg vil stærkt foreslå, at benytte ø (geografi) i stedet for ø (geografisk), da det er indenfor det videnskabelige område geografi.

Vi skal i hvert fald være enige før andre begynder at bruge Ø-generatoren, da det vil være et helvede at ændre alle øer, hvis vi først har benyttet en forkert.

Faktisk brugte jeg en del tid på at flytte de henvisninger der var til ø og omhandlede øer, så de istedet pegede på ø (geografi).

Med andre ord, så bør man ikke ændre en artikels navn, hvis man ikke samtidig har tænkt sig at rette alle henvisninger - med mindre der er direkte er tale om en fejl.

Hvis jeg intet hører inden for 24 timer, så ændre jeg tilbage til ø (geografi).

Claus Sørensen 19. aug 2003 kl.08:26 (CEST)

Har nu rettet artiklens navn tilbage til Ø (geografi)
Claus Sørensen 20. aug 2003 kl.08:41 (CEST)

Sikken noget lort, for at henvise til geografi skal der stå geografisk, rent gramatisk. Dendro 20. aug 2003 kl.12:54 (CEST)Dendro 20. aug 2003 kl.12:54 (CEST)

Nu er det jo ikke sådan at det skal læses, så skulle det hedde enten geografisk ø eller ø, geografisk.
Det er blot for at gøre opmærksom på, hvilket område eller videnskab, det pågældende ord/artikel er tilknyttet: Værk (kunst) og ikke Værk (kunsterisk), sten (geologi) og ikke sten (geologisk).
Problemet er også, at i mange sammenhænge har det afledte tillægsord en lidt anden betydning f.eks. kunst og kunsterisk. Du vil måske også have at tal skulle hedde 4 (nummerisk) og ikke 4 (tal), som der i øjeblikket er mest opbakning til.
Claus Sørensen 20. aug 2003 kl.13:51 (CEST)

Flytning til "Ø"[rediger kildetekst]

Burde ø ikke flyttes til ø med en {{harflertydig}}? Jeg ved godt, der ikke er de store problemer nu, men langt størstdelen af artikler vil linke til ø, da der stadig er masser af øer, som ikke er beskrevet i wiki. Det er mest for at forebygge en masse arbejde. Det skulle fungere på samme måde som flod, der for nyligt blev rykket fra flod (geografi) til flod af hensyn til forebyggelse af linkfejl. --Maitch 16. maj 2005 kl. 14:58 (CEST)

Det forslag har min støtte. Se også diskussion:sø, hvor der desværre forestår en stor opgave, hvis artiklen flyttes. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. aug 2005 kl. 19:39 (CEST)
Jeg pudser en bot på opgaven om kort tid. Jeg er ved at lave en manuel gennemgang af de eksisterende links til ø, og af dem burde hovedparten hav været ø (geografi), så det virker som en logisk beslutning. -- Bruger:Wegge 21. aug 2005 kl. 10:15 (CEST)