Diskussion:Øl-bong

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navnet "Ebba"[rediger kildetekst]

For at spørge lidt direkte, er jeg så den eneste der ikke har hørt at det også kan hedde en "Ebba". Jeg har kun hørt det hedde "øl-bong", så burde det ikke være det "centrale" navn i stedet? --Anigif 9. sep 2007, 21:22 (CEST)

ENIG. Jeg har aldrig hørt om navnet Ebba.. --Slikkemanden 10. sep 2007, 16:30 (CEST)

På Køng Folke- og Idrætshøjskole gik et sådant instrument under navnet "Ebba" på "mit" hold i forår '95. Det var et navn som et par videregående elever fra efterår '94 fremlagde.
Jeg kan naturligvis ikke udelukke at en af disse elever eller deres nærmeste omgangskreds har oprettet artiklen, og jeg ved ikke i hvilke kredse og i hvilket omfang navnet bruges, men jeg kan personligt bekræfte AT det bruges. G®iffen 11. sep 2007, 17:37 (CEST)
Jeg har hørt om den allerede i 1987-88 og endda selv ladet mig forfriske af den;-). Jeg mener dog at hovedartiklen må være pigenavnet og så kunne man kalde denne for Ebba (drikkeinstrument), som den dengang iøvrigt blev omtalt af en lidt mere end almindelig stramtandet KFUK-leder. Har iøvrigt også hørt den omtalt som en Helge, Svælge-Helge og et helt femte navn, som jeg har fortrængt. --Jørgen 11. sep 2007, 17:56 (CEST)
Jeg hørte udtrykket i starten af 90'erne, hvor nogen klassekammerater havde lavet en "Ebba" designet til ca. 2 øl. --Rune Magnussen 11. sep 2007, 18:17 (CEST)
Man kan så gætte på at der er kommet et pigenavn til for de fyre der ikke ville have Helge i munden, eller omvendt...
Man kan også holde en stueren tankegang, men det er kedeligere. G®iffen 12. sep 2007, 17:55 (CEST)
Jeg tror bare stadig at øl-bong bliver brugt mere ude i byen (hvert fald hvor jeg kommer fra), men hvis det er mere generelt at folk det som en "Ebba" rundt omkring bør det nok blive ved det så.. (og så skal navne som "Helge" vel også skrives ind?) --Anigif 22. sep 2007, 19:26 (CEST)
Ebba er et alment anerkendt udtryk for en ølbong, de fleste steder hvor jeg kommer, så sent som i sommers, på ungrejse, kaldte alle den for "Ebba". (Skrev HolmPeter (diskussion • bidrag) 11. feb 2009, 20:26. Husk at signere dine indlæg.)

Betegnelsen "Ebba" igen[rediger kildetekst]

Jeg må tilslutte mig dem, der aldrig har hørt betegnelsen "Ebba" brugt om det instrument, jeg selv ville kalde en ølbong. En IP-bruger har forsøgt at slette siden og linket til den, hvad man jo godt kan forstå, hvis man f.eks. selv hedder Ebba. Vh. SorenRK (diskussion) 17. dec 2016, 22:55 (CET)