Bruger:SorenRK

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Babel
Wikipedia Patroller4.svgDenne bruger er patruljant på den danske Wikipedia. (verificer)
daDenne bruger har dansk som modersmål
de-3Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse
en-3This user can contribute with an advanced level of the English language
fr-2Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau intermédiaire en français.
no-2Denne brukeren/brukaren har god kjennskap til norsk
sv-2Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska
Brugere efter sprog
Usynlig og helt stille som en ninja

Aktuelt[redigér | redigér wikikode]

Jeg er p.t. på Wiki-pause (for meget arbejde ..); men jeg vender tilbage, når tiden er til det.

Generelt[redigér | redigér wikikode]

Mine interesser er primært inden for historie og politik, men ellers bidrager jeg, hvor jeg kan, og foretager småredigeringer, oprydninger og rettelser, hvor det behøves. En del af min tid herinde går med hærværksbekæmpelse og (efter bedste evne) vejledning af nye brugere i procedurer osv., der kan virke uoverskuelige i begyndelsen.

Min motivation for at bidrage til den danske Wikipedia er bl.a.:

  • Wikipedia bliver brugt af mange mennesker; og utallige skoleelever, dårlige journalister og dovne akademikere skriver af fra Wikipedia eller henter i hvert fald oplysninger herfra. Hvis vi sørger for, at indholdet er ordentligt, og at sproget er korrekt, bliver der ikke spredt så mange fejl herfra. Vi giver kort sagt et lille bidrag til at holde planeten fri for vrøvl og fejl.
  • Udbygning og forbedring af den danske Wikipedia er også et bidrag til at sikre og bevare det danske sprog, så folk ikke er henvist til at nøjes med f.eks. den engelske og den tyske, hvor der af gode grunde er mange flere brugere og derfor også mange flere (gode) artikler.

Dansk Wikipedia er ikke Danmarks Wikipedia; men da vi som dansktalende har bedre sproglige og kulturelle forudsætninger for at formidle emner, der vedrører Danmark, har vi også en særlig forpligtelse til at gøre det. Det giver også materiale for nabosprogbrugerne at arbejde med, ligesom når vi oversætter artikler til dansk fra engelsk, tysk, norsk og svensk m.fl.

Jeg havde en kort overgang en brugerkonto i 2007 eller deromkring, som jeg desværre har glemt navnet på. Jeg har anvendt brugernavnet SorenRK siden siden 12. december 2015. Kontakt mig gerne, hvis du har forslag til ting, jeg burde gøre bedre. Mine bidrag findes her. Mvh SorenRK.