Diskussion:Afbildning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er i orden, at denne artikel omdirigeres til funktion (matematik), da man oftest forstår de to begreber som synonymer, men det er alligevel forskelligt, hvornår man vælger at bruge det ene eller andet udtryk inden for matematik. Det afhænger ofte af, hvilke grene af matematikken man beskæftiger sig med. Det er mit indtryk, at hvis man arbejder inden for vilkårlige typer mængder, bruger man udtrykket afbildning og notationen f: A → B . Hvis man derimod kun arbejder med afbildninger inden for de reelle tal (eller "lignende" talmængder), hvor man decideret arbejder med funktionsanalyse (matematik) (afledede funktioner og stamfunktioner), bruger man udtrykket funktion.

På engelsk findes en artikel tilsvarende om map (eller mapping), der på samme måde forklarer, hvornår man bruger udtrykkene map og function, selvom de dybest set er det samme.

Et eksempel på en map er en datastruktur i datalogi, hvor et objekt kan slås op vha. en nøgle (eng. key). I en sådan datastruktur er der altså tale om en afbildning fra mængden af nøgler til mængden af objekter. Pkj61 (diskussion) 12. apr 2012, 12:16 (CEST)