Diskussion:Allesø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Byens navn[redigér wikikode]

Ifølge Danmarks Statistik hedder byen Allese, ligeledes fremgår det af artikel Allesø Sogn at byen hedder Allese. Dermed ikke sagt at Danmarks Statistik ikke laver fejl, men det er nok mere sandsynligt, at byen har to navne, et lokalt navn og et officielt navn. Jeg vil derfor bede Bruger:Brandsen om at fremkomme med referencer på sin påstand om, at byens navn er Allesø. Alternativt bedes artiklen rettes tilbage til Allese og Allesø kan så angives som lokalt navn --Patchfinder 3. jul 2010, 20:21 (CEST)

Selv om jeg har været bosiddende i Odense i en del år efterhånden, må jeg erkende, at jeg aldrig har hørt om formen Allese. På Google finder man næsten ingen hits - dog et på Historisk Atlas, som jeg netop har sat ind i artiklen, og som selvfølgelig må siges at være en pålidelig kilde. Men at den korrekte nutidige brug er Allesø, synes jeg måske Google vidner om. Så vidt jeg kan forstå af bl.a. beskrivelsen af Allesøvej her er det en gammel stavemåde - hvilket jeg derfor vil skrive i begyndelsen af artiklen. Er det ikke reference nok, at man med det blotte øje kan se, at Allese ikke anvendes? --Brandsen 5. jul 2010, 23:37 (CEST)
Hvis ikke formen Allese bruges, så er det ok at skrive Allesø. Det er bare ikke tilfældet, når vores øverste myndighed i Danmark bruger Allese-formen, så er man nødt til at vægte referencerne efter autoritet. Og Staten har altså højere autoritet, end byskilte og lokale indbyggeres holdning. Et gæt herfra er at der oprindeligt har været to bebyggelser, der er sammenvokset. Den største af disse har så heddet Allese og den mindste Allesø og Danmarks Statistik navngiver så efter den største bebyggelse. Men det kan også være en gammel stavemåde, jeg vil derfor sørge for at begge stavemåder fremgår af artiklen. --Patchfinder 6. jul 2010, 18:15 (CEST)
Så længe Kort og Matrikelstyrelsen bruger også Allese for landsbyen må det være det primære navn. - Nico 7. aug 2010, 11:22 (CEST)

Allese[redigér wikikode]

Stednævnet har bestemt at byen kun skrives som Allese, ikke Allesø. artikel Bør vi ikke rette efter det? --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 7. aug 2011, 15:14 (CEST)