Diskussion:Allierede flyvere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Dels er det vel flyvernes piloter, der er begravede? Men derudover har jeg svært ved at se meningen med denne artikel. Skal den fungere som en linksamling eller er der en dybere tanke? --|EPO| 7. sep 2008, 16:38 (CEST)

Findes ordet "Flyver" egentlig officielt? Hedder det ikke et fly? Jeg ville tolke "flyvere" som piloter/besætning. Hvis der er tale om fly, så hedder det jo også "fly" i flertal. Nå men jeg undrer mig også lidt. For Allierede flyvere kan jo lige så godt omhandle levende. Hvis der kun vil skrives om de døde bør det vel indgå i navnet. Men lad os se om det bliver til mere. --MGA73 7. sep 2008, 16:44 (CEST)
Har tænkt mere over det. Piloter er jo kun dem, der styrer flyet. Hvad med alle de andre? Fx dem der sidder bag maskingeværerne? Jeg synes dog stadig at titlen er upræcis. --MGA73 17. sep 2008, 22:00 (CEST)
Det kan meget vel tænkes, at der har været mere end én person ombord på disse maskiner - men at kalde personerne for "flyvere" bryder jeg mig ikke om. At en sammenskrivning skulle komme på tale, har jeg svært ved at se. Man kunne nøjes med at præcisere kirkegårdsartiklen med hensyn til de ombordværende.
Begrebet "Centralkirkegård" mener jeg ikke bør udgå fra titlen, da jeg i min research netop fandt dette ord beskrevet i mine kilder. At det drejer sig om dem, der findes i dette land, kan også præciseres i titlen. --|EPO| COM: 21. sep 2008, 19:22 (CEST)
Hvis centralkirkegård bør være titlen på artiklen om centralkirkegårde/krigskirkegårde, så bør artiklen justeres og påføres en passende indledning.
Mht. artikel om allierede flyvere, så kunne den godt trænge til en bedre indledning, og den omhandler ikke alle allierede "flyvere" men kun afdøde. Så titlen bør justeres.
Der er i øvrigt ikke konsistens mellem de 2 artikler, da artiklen allierede flyvere giver indtryk af, at alle afdøde allierede flyvere er begravet på centralkirkegårdene mens den om centralkirkegårde siger, at der også ligger allierede flyvere på andre kirkegårde.
For mig at se har vi nu 2 artikler med manglende/mangelfulde titler og indledninger, delvist overlap og modstridende indhold. Et eller andet bør der ske. Hvis der havde været en let løsning var det fixet for længst, så jeg er meget glad for dit input. --MGA73 21. sep 2008, 19:35 (CEST)
Forvirringen kan muligvis skyldes, at før centralkirkegårdene, blev de nedskudte blot placerede på nærmeste kirkegård. Jeg skal gerne påtage mig at formulere en tydeligere indledning.
Uden at være ond, vil jeg mene, at forvirringen til en vis grad kan henføres til Bamse, der desværre har lidt problemer med at formulere sig encyklopædisk. --|EPO| COM: 21. sep 2008, 19:44 (CEST)
(redigeringskonflikt)Bare et indspark om 'flyvere', der er en populærbetegnelse. Det rigtige ord er vel flybesætningsmandskab. En besætning er hele holdet på et fly, så besætninger dur ikke. Set med flyvevåbenøjne forstås titlen fint som menneskene, men i 'civilt' sprog går den nok ikke. --Jørgen 21. sep 2008, 19:51 (CEST)
Det er bare super EPO! Fixer du også en bedre overskrift? Fx så afdøde eller faldne indgår? Og måske også Danmark?--MGA73 21. sep 2008, 20:01 (CEST)
Æh.. Fik muligvist formuleret mig lidt for upræcist. Jeg hentydede til kirkegårdsartiklen. Denne artikel har jeg intet begreb om. Og om Bamse har det, er nok også tvivlsomt. Ærligt talt tror jeg, at den har bedst ved at lide martyrdøden. --|EPO| COM: 21. sep 2008, 20:03 (CEST)
Hehe sådan går det når man har rigeligt at se til. Den har været på snævert emne siden 7. april, så hvis 2 ugers varsel er nok, så må du for min skyld gerne slette den eller rette den til en omdirigering til kirkegårdsartiklen. --MGA73 21. sep 2008, 20:14 (CEST)