Diskussion:Amt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Efter at have oprettet tabellen, så gik det jo i kaos. Men så dukkede Bruger:Sir48 jo op og tilføjede et lille stykke kode - og tak for det :). Nu er "problemet" bare, at jeg ville have tallene højrejusterede - bl.a. fordi Bornholm "mangler" et tal. Hvis nogen kan finde ud af dette - uden at ødelægge tabellen igen - så gå bare i krig med det. --|EPO| 16. feb 2006 kl. 20:32 (CET)

Kaare klager over, at "amt" kun dækker danske forhold. Det er nu ellers meget naturligt. Artiklen om Dronning Margrethe har jo heller ikke nogen afrikansk synsvinkel. Når noget er danske forhold, ja så er det altså ikke amerikanske eller russiske forhold; men det er så let lige at sætte et urimeligt skilt på, og så giver det andre mennesker en masse arbejde bagefter. Der sættes så mange urimelige skilte på artiklerne. --Hans Christophersen 30. jun 2009, 23:48 (CEST)

Jeg synes du har en pointe, Hans. Det ER altså mere end almindeligt svært at beskrive et dansk fænomen fra en international synsvinkel.--Brandsen 30. jun 2009, 23:53 (CEST)
Findes der amter andre steder end i Danmark? Hvis der gør, kan de beskrives uden en dansk synsvinkel. Hvis der ikke gør, skal Kategori:Amter justeres gevaldigt. --Palnatoke 26. okt 2011, 12:52 (CEST)
Amt stammer fra tysk og i hvert fald tidligere blev det brugt i Tyskland. Andre lande har mig bekendt en tilsvarende enhed men med et andet navn, fx norsk: fylke, svensk: län, estisk: maakond. Skal disse behandles som paralleller eller holdes for sig? I kategoriinddelingen kunne fx skelnes mellem Danske Amter, Tyske Amter og evt andre som underkategorier til kategorien Amt. --Rmir2 26. okt 2011, 13:01 (CEST)
Det er jo et godt spørgsmål - og hvordan forholder disse enheder sig så til de nuværende danske regioner? Er de også en slags amter? --Palnatoke 26. okt 2011, 13:46 (CEST)

Sammenblanding af amter og amtskommuner[rediger kildetekst]

Artiklen blander amter med amtskommuner.

Der er tale om to forskellige institutioner. Efter 1970 var de helt geografisk sammenfaldende. (Stats)amterne rolle var lille, og i daglig omtale blev amtskommuner ofte uformelt forkortet til amt, hvilket kan forklare sammenblandingen i artiklen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 20. sep 2014, 18:56 (CEST)