Diskussion:Arnold Busck (virksomhed)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Arnold Busck[rediger kildetekst]

Hej Madglad.

Pga. konkursbegæringen eksisterer Arnold Busck A/S ikke længere i sin tidligere form. Fristdagen begynder samme dag konkursbegæringen indsendes og det vil være 27/4. (Konkursloven § 1, stk. 1, nr. 1) Kurator vil uden tvivl prøve at drive resterne af selskabet videre under det gamle navn for at minimere tabet (det er i hvert fald det han skal gøre iht. konkursloven, selvom det ikke altid sker). Men alle indtægter fra og med konkursbegæringens indgåelse tilfalder kurators egen regning og nye kreditorposter stiftet efter konkursbegæringen (Konkursloven §§ 93-94).[1]

Først efter disse to er tilfredsstillet er spørgsmålet, hvorvidt der bliver noget tilbage til de kreditorer, hvor skyldsforholdet eksisterede før indgivelse af konkursbegæringen. Disse er meget forskelligt stillet, men rækkefølgen følger af konkursloven. Sikret pant (realkredit og bank) har fortrinsret. Simple kreditorer (f.eks. almindelige leverandører) kan ikke forvente at få noget udbetalt. De sikrede kreditorer er den langfristede gæld, så det var planen at de skulle betales over flere år. Nu forfalder alt på en gang. Aktionærerne har tabt alt, for egenkapitalen står allersidst i konkursrækkefølgen og er usikret pant.

Man skal heller ikke regne med at der kommer en rig investor og skyder penge ind i et dødt firma. Da diverse antikvariater gik konkurs i hele landet for 5-10 år siden opkøbte Vangsgaards Antikvariat deres bogbeholdninger for ca. 1 kr. pr. bog og problemet er at Arnold Busck led likviditetsdøden. Det er forudsat at der ikke er tale om kommissionssalg. Hvis noget af bogbestanden er omfattet af det ejer forlagene stadig de usolgte bøger. I alle tilfælde er Arnold Busck A/S ophørt med at eksistere. Selskabet er i øvrigt formelt omdøbt til "Selskabet af 27.04.2020 A/S", så konkursbegæringen er trådt i kraft.[2] ~--Valentin (diskussion) 28. apr 2020, 01:20 (CEST)

@Valentin: Hvorfor skrev du ikke det i artiklen, i stedet for efterfølgende at skrive det på min diskussionsside efterfølgende? Wikipedia skriver i øvrigt om det vi ved og kan kildebelægges, ikke spekulationer om resultater af en konkursbehandling. Jeg ved i øvrigt ikke hvorfor nogen har fremhævet A/S i den indledende linje, artiklen handler primært om boghandlerkæden, ikke om selskabsformen. Men diskutér artiklernes indhold på deres diskussionsside, ikke på brugerdiskussionssider. Ellers kan andre jo ikke finde diskussionen. --Madglad (diskussion) 28. apr 2020, 07:48 (CEST)