Brugerdiskussion:Madglad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er diskussionssiden for bruger Madglad

  • Hvis du vil spørge mig om noget i en anden diskussion: Gør det dér (ikke hér), så alle læser med og diskussionen bevares i sammenhængen.
  • Hvis du har spørgsmål til indhold/redigering af en artikel: Brug artiklens diskussionsside, så alle med interesse for artiklen bliver opmærksomme og diskussionen bevares i sammenhængen.
  • Click here to post a translation request

Arkiverede diskussioner

Ordkløverier[redigér wikikode]

Madglad,

Jeg fortsætter her, for ikke at forplumre en diskussion yderligere.

Hvis du mener, at noget er ordkløveri, så undlad at påbegynde en polemisk ordklørveri-diskussion. Generelt skal man tale ordentligt. Udtryk som "hva' faen" etc. hører ikke hjemme her, og havde dit udfald ikke været rettet mod mig, ville jeg blokere dig for syvende gang for utilstedelig opførsel. -Pugilist (diskussion) 3. jul 2020, 13:21 (CEST)


Bernie Sanders[redigér wikikode]

Hej Madglad, Du har en beskrivelse af alle de pågældende begreber på både den danske og engelske Wikipedia, så ved ikke hvorfor du påstår, at man ikke kan oversætte det direkte? Jeg er med på, at Bernie nok har mudret det hele sammen - men så skriv dette til i selve artiklen. --DannyVilla (diskussion) 9. jul 2020, 19:44 (CEST)

@DannyVilla:
Sanders er i følge artiklen selverklæret "democratic socialist".
I USA-sammenhæng betyder "socialist" ofte "socialdemokrat" (men kan da også dække over "socialist" som i Socialistisk UngdomsFront, Socialistisk Arbejderpolitik, Internationale Socialister osv.)
Da han angiver de skandinaviske lande som forbilleder, er det nærliggende at antage at han mener "socialdemokrat". Det er vist ikke muligt at afgøre entydigt ud fra kilden. Derfor mit valg om ikke at oversætte og linke begrebet.
Tilføj gerne et afsnit om hans politiske anskuelser, med kilder.
Og undlad at diskutere artiklers indhold på brugerdiskussionssider - når der om en måneds tid eller to kommer en skribent forbi artiklen og vil se hvilke diskussioner der ligger til grund for formuleringer og valg på en artikel, kan vedkommende jo ikke uden detektivarbejde se de diskussioner, der ligger på brugerdiskussionssider.
--Madglad (diskussion) 9. jul 2020, 20:51 (CEST)