Diskussion:Aseksualitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har idag erstattet den tidligere danske version med en komplet oversættelse af emnet fra den engelske Wikipedia:

  • Den engelske version var meget mere detaljeret, den danske var kun på 2 paragrafer og manglede struktur og overskrifter.
  • Der var ingen referencer i den danske version, og med udgangspunkt i den engelske version og dens referencer sætter jeg især spørgsmålstegn ved disse udsagn fra den forrige version:
* "Aseksualitet betegner en seksuel passiv adfærd" - strider imod den engelske version, som giver udtryk for at ikke alle aseksuelle er seksuelt passive.
* "forårsaget af passivitet eller afsky over for seksuel adfærd" - der er ingen beløg for at seksuel passivitet mindsker sexlysten eller at alle aseksuelle udviser afsky overfor seksuel adfærd.
* "Det diskuteres dog, hvorvidt der er tale om seksuel orientering eller om en seksuel disfunktion." - hvorhen?
* "Ydermere, er der ueninghed om brugen af ordet. Det bruges som et tredje køn, af dem der mener at de hverken er femininum eller maskulinum." - Det har jeg aldrig hørt nogen steder, der findes vist andre ord som beskriver det bedre.
  • Afsnittet "Aseksualitet vs. Cølibatet" er ikke direkte overtaget, men forskellen nævnes allerede i oversættelsen.

Clausc 21. jul 2010, 19:17 (CEST)

Kinseys baggrund som zoolog[rediger kildetekst]

Fra wikidata henter siden Kinseys mange uddannelser/erhverv (Beskæftigelse Universitetslærer, psykolog, seksuel pedagog, sociolog, sexolog, entomolog, zoolog, læge, biologi Rediger på Wikidata) Det kunne være fint, hvis man i teksten om aseksualitet kunne skrive "sexologen Alfred Kinsey" el.lign., men selv kan jeg ikke vælge. Morten Svensson (diskussion) 16. dec 2018, 15:29 (CET)