Diskussion:Asetro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel bøt vel omdøbes, da den førkristne religion i Norden normalt betegnes nordisk religion indenfor religionsvidenskaben. --Ktp72 25. sep 2006 kl. 10:01 (CEST)

Ordet Asetro der også staves Asatro er en betegnelse som en del af religionens nutidige udøvere anvender om sin tro. Hvis artiklen skal handle om den nutidige religion er det vel mest relevant at kalde den asetro/(asatro). En artikel om Nordisk religion ville vel handle om den historiske del. Den kunne måske være identisk med emnet Nordisk mytologi. Måske er Nordisk religion endda mere omfattende da nordisk mytologi begrænser sig til hvad der er overleveret i islandske skrifter. Grølheim 17. jan 2007 kl. 21:35 (CET)

Verset fra FornSidrs trosbekendelse hører vel egentlig hjemme under artiklen Forn Siðr, da det er en moderne tekst der kun er gældende for medlemmer af trossamfundet FornSidr. Grølheim 17. jan 2007 kl. 21:44 (CET)


"Vanetro" bør vel ikke henvise hertil. Ifølge artiklen Vane (nordisk mytologi)#Moderne_vanetro skal Vanetro ses som forskellig fra Asetro. Nikostej 20. mar 2010, 15:58 (CET)

Burg af ordet nyhedensk[rediger kildetekst]

Mig bekendt er en hedensk religion noget forskelligt fra en kristen religion og ordet er derfor ladet -- jeg vil gerne opfordre til at man undgår at bruge den slags ord generelt.

Jeg vil derfor ændre den indeledende sætning sådan at ordet "nyhedensk" ikke længere optræder. Skulle der være nogen der kan forklare mig at hedensk ikke er ladet er de velkomne til at ændre det tilbage efter en passende forklaring er givet.(Skrev 80.167.145.44 (diskussion • bidrag) 25. mar 2014, 15:38‎. Husk at signere dine indlæg.)