Diskussion:Atomfysik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

at beskrive spektrerne

Jeg véd godt at jeg – alt efter som det passer i mit kram – enten påberåber mig RO (eller andre autoriteter) eller kritiserer dem.

RO foreskriver spektrer som plur. af spektrum – jeg véd ikke med hvilken motivering (faktisk ville jeg, om så skulle være, foretrække spektra for spektrer). Søgning, både i daWiki og Google synes at give stor overvægt for spektre(ne) over spektrer(ne). Er jeg ene om at "tale Roma midt imod"?

Sebastjan 16. feb. 2006 kl. 13:20 (CET)

I talesprog er det svært at høre forskel på "spektra", "spektre" og "spektrer". Indirekte tillader RO "spektre" (men kun når man slår op under lemmaet "spekter"!). Du må gerne ændre for min skyld. /JeppeSN 16. feb 2006 kl. 13:27 (CET)
Tak for prompte og positivt svar. Jeg indrømmer at jeg havde overset spekter i RO. – Men ODS har Spektrum, et. ... (l. br. Spekter ...) ... best. f. spekt(e)ret; flt. spektre ell. spektra ell. (nu l. br.) spektrer. Jeg er helt enig: spektrer er gammeldags, ligesom centrer – ikke mange skriver vel i dag butikscentrer. -- Sebastjan 16. feb. 2006 kl. 13:40 (CET)